eur:
389.41
usd:
364.53
bux:
68298.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Alkoholszonda egy rendőr kezében Balassagyarmaton 2017. január 24-én. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az úgynevezett finn módszerrel szűri az ittas vezetőket. Az ellenőrzés során az összes autót megállítják, és minden vezetőnek meg kell fújnia a szondát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Húsvéti alkoholrazzia: még buszsofőrt is fogtak a rendőrök

A húsvéti időszakban a rendőrök fokozott figyelmet szenteltek a járművezetők italfogyasztására - elég sok ittas sofőrt csíptek el.

Húsvétkor az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) által elrendelt fokozott ellenőrzés során 327 esetben mutatta ki a szonda, hogy a járművezető alkoholt fogyasztott - írja beszámolójában a rendőrség. Hozzáteszik, nagy szám ez, még akkor is, ha ebben az időszakban az ittas vezetés számadatai javuló tendenciát mutatnak. A hatóság leszögezi ugyanakkor, hogy egy is sok lenne belőle, főleg, mert a balesetek egyik fő oka az alkoholfogyasztás.

Külön kiemelik, hogy idén még egy buszsofőr is elbukott a kontrollon.

Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője a következőképp számolt be az esetről: idén is elrendelte az ORFK a fokozott ellenőrzést a húsvéti időszakban, ezért március 29-től húsvéthétfőig a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén ellenőrizték a járművezetőket, olykor még megerősítő erő segítségével is. Minden megállított sofőrt megszondáztattak,és minden nap találtak olyat, aki italozás után ült volán mögé.

Elmondása szerint akadt, aki olyan mennyiséget fogyasztott, amely átlépte a bűncselekményi határértéket, és több olyat, aki "csak" a közigazgatási határértéket lépte át. Buszsofőröket is megállítottak, és közülük is került elő olyan, aki úgy vezetett helyközi járatot, hogy a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála.

A főtörzszászlós elmondása szerint

a buszsofőr jövőre megy nyugdíjba, és azzal védekezett, hogy előző este ivott, a műszer mégis alkoholt mutatott ki a szervezetében.

Mivel bűncselekményt követett el, a rendőrök azonnal elvették a jogosítványát és büntetőeljárást indított ellene. Az egyenruhások olyan sofőrt is találtak, aki eltiltás hatálya alatt vezetett. Nemrég vették el tőle a rendszámot, amelynek helyére egy holland rendszámot szerelt, szóval a fokozott ellenőrzésnek egyéb hozadéka is volt - tette hozzá Kőhalmi László főtörzszászlós.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×