eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Man with axe
Nyitókép: sanjeri/Getty Images

Fellebbezett az életfogytiglani börtönre ítélt gyerekgyilkos

Az aszódi férfi álmukban verte agyon a két lányát, azért mert a válása után a bíróság a gyerekeket az anyjuknál helyezte el.

A Pest Vármegyei Főügyészség 2023 februárjában emelt vádat a 48 éves gépészmérnök végzettségű, aszódi férfivel szemben, ötszörös emberölés miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék 2023. november 23. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével az elkövetőt bűnösnek mondta ki a vád szerinti élet elleni bűncselekményben, amelyért őt tényleges, fegyházban végrehajtandó életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátásból.

A férfi 2022-ben elvált és a bíróság a volt feleségnek ítélte két gyermeküket. Az apa ezért úgy döntött, hogy megöli a 16 és a 14 éves lányait. Előre kitervelte a gyilkosságot, amelyhez beszerzett egy baltát. 2022. május 20-án este, miután a nála látogatóban lévő lányai nyugovóra tértek, kihasználva védekezésre képtelen helyzetüket, az ágyukban alvó lányaira a baltával többször, kíméletlenül lesújtott, akik a sérüléseikbe pár percen belül belehaltak.

Az elsőfokú bíróság döntése ellen a vádlott fellebbezett és azt kérte, hogy határozott idejű szabadságvesztésre ítéljék.

Ellenben a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését. Az elsőfokú ítélet helyben hagyása esetén egy külön eljárásban 40 év szabadságvesztés letöltését követően vizsgálják majd felül további fogva-tartásának indokoltságát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×