eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Man with axe
Nyitókép: sanjeri/Getty Images

Fellebbezett az életfogytiglani börtönre ítélt gyerekgyilkos

Az aszódi férfi álmukban verte agyon a két lányát, azért mert a válása után a bíróság a gyerekeket az anyjuknál helyezte el.

A Pest Vármegyei Főügyészség 2023 februárjában emelt vádat a 48 éves gépészmérnök végzettségű, aszódi férfivel szemben, ötszörös emberölés miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék 2023. november 23. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével az elkövetőt bűnösnek mondta ki a vád szerinti élet elleni bűncselekményben, amelyért őt tényleges, fegyházban végrehajtandó életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátásból.

A férfi 2022-ben elvált és a bíróság a volt feleségnek ítélte két gyermeküket. Az apa ezért úgy döntött, hogy megöli a 16 és a 14 éves lányait. Előre kitervelte a gyilkosságot, amelyhez beszerzett egy baltát. 2022. május 20-án este, miután a nála látogatóban lévő lányai nyugovóra tértek, kihasználva védekezésre képtelen helyzetüket, az ágyukban alvó lányaira a baltával többször, kíméletlenül lesújtott, akik a sérüléseikbe pár percen belül belehaltak.

Az elsőfokú bíróság döntése ellen a vádlott fellebbezett és azt kérte, hogy határozott idejű szabadságvesztésre ítéljék.

Ellenben a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését. Az elsőfokú ítélet helyben hagyása esetén egy külön eljárásban 40 év szabadságvesztés letöltését követően vizsgálják majd felül további fogva-tartásának indokoltságát.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×