eur:
389.46
usd:
363.31
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Bűnösen cselekedett a Balaton partján egy német férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó német férfival szemben, a magyar ügyészség aki az egyik német közszolgáltató informatikai rendszeréhez meglévő hozzáférését kihasználva okozott kárt a cégnek.

A német állampolgárságú férfi egy Balatonhoz közeli kis faluban lakott. Innen végzett telefonos ügyfélszolgálatos munkát. A távmunka során, az interneten keresztül hozzáfért az őt alkalmazó cég adatbázisához.

A férfi feladatát képezte – többek között - az ügyfelekkel történő kapcsolattartás, és ennek keretében adott felvilágosítást 2023 márciusában egy Németországban élő ügyfélnek a közel 900 euró összegű túlfizetésével kapcsolatban, mely alapján a fogyasztó a plusz befizetés összegének kiutalását kérte.

A vádlott – akinek ebben az időszakban anyagi nehézségei voltak – azonban az ügyfél új bankszámlája helyett, a sajátját rögzítette a cég rendszerében, így a majd 350.000 forintos átutalást ő kapta meg - írja az ügyészség.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×