eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close up, handrail in a new bus
Nyitókép: Semen Salivanchuk/Getty Images

Veréssel fenyegettek meg, majd kiraboltak egy gyermeket az egyik fővárosi buszon – videó

A kiskorú nagyon megijedt, ezért kétezer forintot odaadott a fenyegetőző férfiaknak, akik azonban ez után sem hagyták békén. Újabb ötezer forintot követeltek tőle, amit már megtagadott, ekkor fajultak el az események.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik 2023 nyarán egy budapesti buszon megfenyegettek egy gyermeket, majd miután mindannyian leszálltak a járműről, kirabolták őt az Örs vezér téren – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az eset tavaly augusztusban történt. A vádlottak a XVII. kerületben szálltak fel az Örs vezér tere felé közlekedő egyik autóbuszra. A három férfi a busz hátsó részébe ment, ahol felfigyeltek az egyik négyes ülőhelyen egyedül utazó kiskorúra, majd leültek mellé úgy, hogy közrefogták. Ezután az egyikük megszólította, és közben ölelgetni kezdte a gyermeket, aki ezt megelégelve felállt, és a busz ajtajához ment.

Az egyik vádlott azonban utána ment, majd közel hajolt a sértetthez, és azt mondta neki, hogy a társai le akarják őt ütni, és el akarják venni a cuccait, azonban ha ad neki ezer forintot, akkor megvédi őt. A gyermek megijedt és félelmében átadta a kért összeget, a vádlott azonban ezután újabb ezer forintot kért tőle, amit a kiskorú a fenyegetés hatására szintén átadott, majd próbált eltávolodni a férfitól. A fenyegető továbbra is követte őt, és

további ötezer forintot követelt, a sértett azonban ennek az összegnek az átadását már megtagadta.

A gyermek az Örs vezér terénél leszállt a buszról, a három férfi pedig követni kezdte. Amikor utolérték, közrefogták a kiskorút, akinek az egyik elkövető benyúlt zsebébe és abból egy fülhallgató tokot, cigarettát és készpénzt vett ki, miközben az egyik társa a sértett másik zsebében kutatott értékek után. A rablást követően a vádlottak elfutottak.

A három, büntetett előéletű férfit néhány napon belül elfogták a rendőrök.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a három, büntetett előéletű férfit csoportosan elkövetett rablással vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta velük szemben.

A tavaly nyári esetről felvétel is készült, melyen jól látható ahogy az egyik elkövető fenyegetőzik, illetve többször is közel hajol a gyermekhez, valamint azt is meg lehet nézni, ahogy a kiskorú átadja a férfiaknak a pénzét.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×