eur:
389.5
usd:
363.46
bux:
68131.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szalai Ádám a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Elutasították Szalai Ádám panaszát a verekedési ügyében

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség elutasította Szalai Ádám tavaly decemberi verekedési ügyében tett panaszát, ami az indoklás szerint nem alapos, a gyanú viszont tényekkel alátámasztott. A rendőrség súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítja a visszavonult, 86-szoros magyar válogatott labdarúgót.

A Mainz, a Schalke 04 és a Hoffenheim korábbi futballistája tavaly december 29-én veszett össze egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor találkoztak a labdarúgóval, és megkért valakit, hogy készítsen róluk fényképet. Ez a személy Szalai Ádám testvére volt, de őt nem ismerte a társaság. A fiatalember meglepődött, amikor visszautasították, és trágár hangnemben kérte számon a történteket.

A 21 éves fiú elmondása szerint az öccse védelmére kelő Szalai Ádám mellkason rúgta őt, majd még a földön fekve is kapott egy rúgást a futballistától.

Az üggyel kapcsolatban Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője most azt mondta a 24.hu-nak, hogy a rendőrség a korábban közölt gyanúsítást súlyos testi sértés kísérletére módosította.

A módosítás ellen Szalai Ádámék panaszt nyújtottak be arra hivatkozva, hogy álláspontjuk szerint a futballista jogosan cselekedett, védekezni akart.

Az illetékes kerületi ügyészség az ügyiratokat megvizsgálva megállapította, hogy a panasz nem alapos, mivel a nyomozás adatai alapján a súlyos testi sértés bűntette kísérletének gyanúja megalapozott

– közölte a lappal a szóvivő.

Szalai Ádámot először garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították, majd június közepén a rendőrség súlyosbított.

A 2012-es Magyar Aranylabda-szavazás győztese korábban azt mondta az esettel kapcsolatban, hogy négy részeg fiatal vette körbe a testvérét, akivel az egyikük üvöltözni kezdett. Szalai Ádám úgy érzékelte, veszélybe került az öccse.

„Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert.

Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam. Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket”

– mondta a történtekről Szalai Ádám.

Mint beszámoltunk róla, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár július végén bejelentette, hogy a visszavonulását júniusban bejelentő Szalai Ádám a sportállamtitkársághoz kerülő Labdarúgó Módszertani Központ képzési és szakmai tanácsadójaként dolgozik a továbbiakban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×