eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Szalai Ádám a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Elutasították Szalai Ádám panaszát a verekedési ügyében

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség elutasította Szalai Ádám tavaly decemberi verekedési ügyében tett panaszát, ami az indoklás szerint nem alapos, a gyanú viszont tényekkel alátámasztott. A rendőrség súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítja a visszavonult, 86-szoros magyar válogatott labdarúgót.

A Mainz, a Schalke 04 és a Hoffenheim korábbi futballistája tavaly december 29-én veszett össze egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor találkoztak a labdarúgóval, és megkért valakit, hogy készítsen róluk fényképet. Ez a személy Szalai Ádám testvére volt, de őt nem ismerte a társaság. A fiatalember meglepődött, amikor visszautasították, és trágár hangnemben kérte számon a történteket.

A 21 éves fiú elmondása szerint az öccse védelmére kelő Szalai Ádám mellkason rúgta őt, majd még a földön fekve is kapott egy rúgást a futballistától.

Az üggyel kapcsolatban Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője most azt mondta a 24.hu-nak, hogy a rendőrség a korábban közölt gyanúsítást súlyos testi sértés kísérletére módosította.

A módosítás ellen Szalai Ádámék panaszt nyújtottak be arra hivatkozva, hogy álláspontjuk szerint a futballista jogosan cselekedett, védekezni akart.

Az illetékes kerületi ügyészség az ügyiratokat megvizsgálva megállapította, hogy a panasz nem alapos, mivel a nyomozás adatai alapján a súlyos testi sértés bűntette kísérletének gyanúja megalapozott

– közölte a lappal a szóvivő.

Szalai Ádámot először garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították, majd június közepén a rendőrség súlyosbított.

A 2012-es Magyar Aranylabda-szavazás győztese korábban azt mondta az esettel kapcsolatban, hogy négy részeg fiatal vette körbe a testvérét, akivel az egyikük üvöltözni kezdett. Szalai Ádám úgy érzékelte, veszélybe került az öccse.

„Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert.

Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam. Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket”

– mondta a történtekről Szalai Ádám.

Mint beszámoltunk róla, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár július végén bejelentette, hogy a visszavonulását júniusban bejelentő Szalai Ádám a sportállamtitkársághoz kerülő Labdarúgó Módszertani Központ képzési és szakmai tanácsadójaként dolgozik a továbbiakban.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×