eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Combino villamos belseje a BKV Zrt. Hungária Járműfenntartó Üzemében 2017. szeptember 12-én. Forgalomba állt a Nagykörúton a hatodik, FUTÁR-rendszerrel és a biztonságosabb utazást elősegítő fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt Combino villamos. Az eszközök telepítése folyamatos, várhatóan 2018 tavaszára mind a 40 forgalomban lévő szerelvény megjelenik az utazástervezőben, és kamerával felszerelve közlekedik majd a Nagykörúton, illetve az 1-es villamos vonalán.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Alvó utast fosztott ki a 6-os villamoson – videó

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé az elkövetőt.

A vád szerint egy 53 éves férfi 2023. július 9-én, a hajnali órákban a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéri végállomásra beérkező 6-os villamoson utazott. A férfi felfigyelt egy alvó utastársára, odament hozzá, átkutatta a zsebeit és ellopta a készpénzét.

A bűncselekményt egy rendőr – aki épp közbiztonsági ellenőrzést végzett – észlelte, ezért a villamosról a kifosztás után leszálló elkövetőt elfogta.

A bíróság a férfit – mint többszörös visszaesőt – váddal egyezően – bűnösnek mondta ki kifosztás bűntettében és 4 év 3 hónap fegyházbüntetésre ítélte, valamint megállapította, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyhöz kapcsoló videón maga a kifosztás és ez után az látható, hogy a rendőr megszólítja a sértettet, igazolja magát, majd lehívja a villamosról:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×