eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Veronika, az Etyeki Állatvédő Egyesület menhelyén élő, örökbefogadható kutya 2021. április 19-én. Ezen a napon a menhely területén tartott sajtótájékoztatón meghirdették a Magyar falu program felelős állattartást elősegítő ivartalanítási programját. Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására falvak önkormányzatai számára.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Botrány a Balatonnál: rendőrségi ügy lett a nyaralásból, balhézott a szállóvendég

Önbíráskodássá fajult a szállásdíj miatt kialakult vita Siófokon - a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.

A Siófoki Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki – miután távozniuk kellett a szállásról- életveszélyes fenyegetésekkel akarta elérni, hogy a vendégháztulajdonos az általa követelt összeget fizesse neki vissza.

A vádirat lényege szerint a férfi és felesége Horvátországba indultak nyaralni, amikor az autójuk Siófok közelében meghibásodott, ezért szállást kerestek a környéken, majd megállapodtak a vendégházat üzemeltető sértettel, hogy az éjszakát ők és a kutyájuk is ott tölthetik.

A szállás elfoglalása után azonban a vádlott kutyája hangosan ugatni kezdett, ezért a vádlott és egy másik vendég között szóváltás alakult ki. A vita miatt a sértett a helyszínre sietett, majd az ott tapasztaltak miatt felszólította az akkora már ittas állapotban lévő vádlottat és feleségét, hogy hagyják el a bérelt szobát.

A vádlott ekkor azt követelte a sértettől, hogy adjon át neki 100.000,-Ft-ot, mert annyit fizetett a szobáért. A sértett nem vitatta, hogy a férfinak a szállásdíj visszajár, azonban – mivel kevesebbet fizetett - a vádlott által megjelölt összeg visszaadására nem volt hajlandó. A vádlott ezután a követelt összeg megszerzése érdekében agresszívan fellépve, megveréssel és megöléssel fenyegette meg a sértettet.

Néhány perccel később a helyszínre érkeztek a rendőrök, akiknek a jelenlétében a sértett visszafizetett 40.000,-Ft-ot a vádlottnak. A vádlott ezután távozott, azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és másfél órával később telefonon is megfenyegette a sértettet, hogy az általa jogosnak vélt további 60.000,-Ft-ot fizesse ki neki, erre azonban a sértett továbbra sem volt hajlandó.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×