eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Concept de la prison et de la privation de liberté avec la lumière du jour qui éclaire l’intérieur d’une cellule au travers des barreaux de la fenêtre.
Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Legalább harminc évig börtönben ülhet az idős nőt megölő kegyetlen gyilkos

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a sályi emberöléssel vádolt férfit a Miskolci Törvényszék.

A részeg férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sályon 2020. január 29-én berúgta a sértett házának kulcsra zárt ajtaját, majd rátámadt az idős nőre, hogy pénzt szerezzen. Az áldozatot egy 4-5 centiméter vastag, mintegy fél méter hosszú fakaróval többször fejen ütötte. Miután a sértett a padlóra zuhant, a támadó elvette a magatehetetlen nő három aranygyűrűjét, majd távozott a lakásból, és eladta az ékszereket.

A pénzből alkoholt és cigarettát vásárolt. Az áldozat koponyasérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette.

A törvényszék a többszörösen büntetett előéletű vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, legkorábban harminc év elteltével bocsátható feltételes szabadságra - olvasható a közleményben.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be.

Címlapról ajánljuk
Kocsis-gólok, Törőcsik-parádé, Matthäus-bravúr – a magyar válogatott a skótok ellen

Kocsis-gólok, Törőcsik-parádé, Matthäus-bravúr – a magyar válogatott a skótok ellen

A magyar válogatott még soha nem játszott tétmérkőzést a skótokkal, a korábbi kilenc találkozó mind felkészülési, régebbi nevén barátságos meccs volt. Pozitív a mérlegünk: négy győzelem, két döntetlen, három vereség.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Drámai lemaradásban az észak-magyarországi diákok

Drámai lemaradásban az észak-magyarországi diákok

Ahogy korábban írtuk, a magyar diákok nemzetközi összehasonlításban 2023-ban is gyengén teljesítettek a kompetenciafelméréseken. A kreatív gondolkodást mérő mutatóban a 15 éves magyar diákok teljesítménye nem éri el az OECD-országok átlagát. 2022-höz képest minden évfolyamon, minden mérési területen rontottak a diákok, ami mögött országrészenként is jelentős területi eltérések láthatók. Míg Budapesten és Nyugat-Magyarországon jellemzően jobb eredmények születtek, addig az észak-magyarországi vármegyékben élő gyerekek eredményei jóval elmaradnak az átlagtól - írja az Eduline.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×