eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Black small home or hotel safe with keypad.
Nyitókép: M-Production/Getty Images

A börtönből is mentette vagyonát Schadl György, ezzel ültette a vádlottak padjára a feleségét és az apját

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a vádirat szerint 110 millió forint értékű ékszer és luxusóra elrejtésére kérte a rokonait.

Csaknem 110 millió forint értékű ékszer és luxusóra elrejtéséről próbált meg gondoskodni Schadl György. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar több mint egy éve letartóztatásban ülő elnöke ezzel feleségét és apját is bajba sodorta, ugyanis ellenük is vádat emeltek – derült ki a 24.hu által megismert vádiratból.

Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál volt igazságügyi államtitkár – ellen októberben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt. A vádhatóság szerint a végrehajtói kar elnöke 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert korrupciós kapcsolata révén.

A büntetőeljárás során Schadlnál és a szintén végrehajtóként dolgozó feleségénél a jelentős mennyiségű pénz mellett számtalan vagyontárgyat foglaltak le a hatóságok, ám a vádirat szerint akadtak olyanok, melyeket megpróbáltak elrejteni a nyomozók elől. A portál által ismertetett vádirat szerint Schadl György – a letartóztatása idején számára biztosított –

telefonon megkérte a feleségét és rajta keresztül az apját, hogy egy bankfiókban béreljenek széfet, és ott helyezzék el a korábban le nem foglalt órákat és ékszereket.

A feltételezett vádirat szerint Schadl György felesége és apja – tudva arról, hogy az órák és ékszerek büntetendő cselekményből származnak – eleget tett a kérésnek: egy Bartók Béla úti bankfiókban széfet bérelt, és elhelyezte ott a csaknem 110 millió forint értékű ékszert és luxusórát. A trezort Schadl apja nevére bérelték ki, de Schadl feleségének is volt hozzáférése. A vád szerint erre azért volt szükség, hogy az órákat és az ékszereket ne lehessen a végrehajtói kar elnökéhez kötni, és meghiúsítsák azok lefoglalását.

Emiatt Schadl György felesége és édesapja ellen is vádat emelt az ügyészség, mindkettőjüket különösen nagy értékre elkövetett pénzmosással vádolják, előbbit tizenhetedrendű, utóbbit tizennyolcadrenű vádlottként. Az ügyészség azt indítványozta, hogy beismerés esetén a bíróság Schadl György feleségét ítélje két év, végrehajtásban öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 50 millió forint pénzbüntetésre. Apjára ugyanezt a büntetési tételt kérte az ügyészség, ám mellékbüntetésként csak ötmilliót forint pénzbüntetést indítványozott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×