eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma
Arrivals airport sign in Hungary with Hungarian text
Nyitókép: Gudella/Getty Images

A nagy fogás után megsemmisítette a kubai rumot a NAV

Vádat emeltek egy Heves megyében élő nő ellen, aki szivart és rumot próbált Kubából Magyarországra csempészni.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a nő 2021 nyarán járt a karibi országban, ahonnan repülőgéppel érkezett Budapestre, a Liszt Ferenc repülőtérre. A zöld folyosón át próbálta elhagyni a terminált, amire az utasok csak abban az esetben jogosultak, ha nincs elvámolni valójuk.

Amikor a pénzügyőrök a folyosó végén ellenőrizték, a csomagjában 650 uniós zárjegy nélküli szivart, 10 szivarkát, 620 cigarettát és 7,7 liter, ugyancsak zárjegy nélküli rumot találtak, ezekből mindössze 50 szivar és egy liter rum lett volna vámmentesen behozható az országba.

A csempészett árut a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elkobozta, majd megsemmisítette, és csaknem egymillió forint vámigazgatási bírságot szabott ki az utasra.

Az engedély nélkül importált dohányáru és szeszes ital után a behozatali vámon túl jövedéki és általános forgalmi adót is fizetnie kellett volna, amelyek együttes összege megközelíti az 5 millió forintot.

Az Egri Járási Ügyészség a nőt nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolja a bíróságnak - mondta a Heves megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×