eur:
394.22
usd:
369.41
bux:
65294.16
2024. április 19. péntek Emma
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Top 50-es magyar bűnözőt fogtak el Németországban

Tizenháromszorosan körözött illetőről van szó, és még csak 23 éves.

Elfogtak egy évek óta körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő férfit Németországban – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon.

A 23 éves férfi ellen az első körözést 2020 márciusában adták ki, de ezt még tizenkettő követte. A bűnlajstromán van jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem, de még fegyveres rablás is - írták a közleményben.

A férfi neve Magyarországon végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként vetődött fel. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit - tették hozzá.

A nyomozók az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ is arra mutatott, hogy a keresett férfi Németország észak-nyugati részén tartózkodhat.

Mivel tartani lehetett attól, hogy a férfi éles lőfegyverrel rendelkezik, a német társszerv speciális szakegysége végezte az elfogást Coesfeldben július 20-án délelőtt.

A szökevény megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták, a kiadatásáról a későbbiekben dönt a német bíróság - áll a rendőrségi közleményben.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×