eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Késsel fenyegetett egy gyereket egy autóbuszon – képek

A vádlottnak ezen felül négy ittas járművezetésért is felelnie kell.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott, egy kunszentmártoni férfi 2022 januárjában lakóhelyén felszállt egy Budapest felé közlekedő autóbuszra. Az elkövető ezt megelőzően több szem nyugtatót vett be és arra alkoholt fogyasztott.

Az utazás során megszólított egy kiskorú sértettet és tőle cigarettát kért. Mivel azt sem tőle, sem a többi utastól nem kapott, újra a gyermekhez lépett. Zsebéből elővett egy rugós kést és azzal fenyegette a sértettet, hogy vagy ad neki cigit, vagy megszúrja őt és a többi utast is. Mivel cigarettát ekkor sem kapott, a rabló a kést több alkalommal belevágta az előtte lévő ülés fejtámlájába.

A férfi a kecskeméti pár perces megálló során követte a buszról szintén ekkor leszálló két kiskorút, akiket először arra kért, hogy vegyenek neki cigarettát. Miután a gyerekek megtagadták a kérést, a vádlott a kezét a kést rejtő zsebébe tette és felszólította egyiküket értékei átadására. A sértett a követelésnek nem tett eleget és otthagyta a vádlottat, aki ezután visszaszállt a buszba. A férfit Budapestre érkezésekor a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészségi közlemény arra is kitér, hogy a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2021 nyarán Kunszentmártonban, 3 hét alatt négy esetben is ittas állapotban vezetett, egyszer egy segédmotor-kerékpárt, háromszor pedig személyautót. Utolsó alkalommal a súlyosan ittas lévő férfi az elindulást követően az autóval lesodródott az útról és egy ház oldalába csapódott.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint ittas járművezetés vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását és a járművezetéstől való végleges eltiltását indítványozza.

Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×