INFORÁDIÓ
2022. június 30. csütörtök
Pál

vasúti átjáró

vonatbaleset

kresz

Későn fékezett, a vonat elé hajtott a figyelmetlen autós

Későn fékezett, a vonat elé hajtott a figyelmetlen autós

Infostart

Az Egri Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a 43 éves sofőr ellen.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott 2021 nyarán a kora reggeli órákban Mezőtárkány belterületén, a horgásztó irányából a település központja felé haladt gépjárművével, ahol útja egy sorompóval el nem látott vasúti átkelőn vezetett keresztül.

A vádlott haladása során figyelmetlensége miatt már csak akkor észlelte az éppen érkező vonatszerelvényt, amikor a mozdonyvezető vészfékezése mellett hangjelzéssel jelzett a gépjármű vezetőjének. A férfi ekkor fékezni kezdett, ennek ellenére azonban az autó a sínekre csúszott, ahol a vonatszerelvény bal első része nekiütközött a gépkocsi jobb első részének. A gépjármű ezután megpördült, végül egy használaton kívüli fa tartó oszlopnak ütközve állt meg.

A balesetben a kocsi jobb első ülésén utazó és biztonsági övet nem használó sértett bordatörést szenvedett. A vonatszerelvényen a mozdonyvezetőn kívül további négy utas és egy jegykezelő tartózkodott, akik közül senki sem sérült meg, de a gyorsfékezés és az ütközés miatt az életük, testi épségük veszélybe került.

A baleset bekövetkezésének oka az volt, hogy a vádlott megszegte azt a KRESZ-szabályt, ami szerint a biztosítatlan vasúti átjáróba járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha annak vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik és a folyamatos áthaladásra lehetőség van. Ezen túl a sértett is szabályt vétett, mivel nem rögzítette magát becsatolt biztonsági övvel.

Az Egri Járási Ügyészség a figyelmetlen sofőrrel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Füzesabonyi Járásbíróság fog döntést hozni –zárul az ügyészségi közlemény.

Nyitókép: ugyeszseg.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018