INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

bántalmazás

fenyegetés

börtön

kapcsolati erőszak

Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.

Már a szabadulása másnapján eljárt a keze, és gyilkossággal fenyegetőzött

Infostart

Másért is felelnie kell a férfinak.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki azzal fenyegette meg korábbi élettársát és annak férjét, hogy megöli őket, ha a sérelmükre elkövetett bűncselekményről értesítik a rendőröket, továbbá azért is felelnie kell, mert rendszeresen bántalmazta újabb élettársát.

A vád szerint a vádlottat 2021 júliusában bocsátották feltételesen szabadlábra. A férfi a szabadulását követő másnap ittasan felkereste volt élettársát, mivel találkozni akart gyerekeivel. A terhelt a nővel azonban veszekedni kezdett, majd bement udvarukba és a szóváltás során őt és férjét is arcon ütötte. A vádlottat végül testvére vezette ki a sértetti ingatlanból, de a férfi továbbra is indulatosan viselkedett és közölte a sértettekkel, ha értesíteni merik a rendőrséget, megöli őket és rájuk gyújtja a házukat, majd ugyanezt a fenyegetést pár perc múlva telefonon megismételte.

A vádlottnak a börtön elhagyása után újabb párkapcsolata lett, melyből gyermeke is született. Pár hónap elteltével a vádlott és új élettársa között gyakorivá váltak a veszekedések, amelyek során az erőszakos férfi többször bántalmazta a sértettet, így a fejét hajánál fogva az ajtófélfába ütötte, ököllel és tenyérrel is arcon vágta, karját szorította. A nő a rendszeres verések miatt 2021 decemberében gyermekeivel édesanyjához menekült – áll a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018