eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Már a szabadulása másnapján eljárt a keze, és gyilkossággal fenyegetőzött

Másért is felelnie kell a férfinak.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki azzal fenyegette meg korábbi élettársát és annak férjét, hogy megöli őket, ha a sérelmükre elkövetett bűncselekményről értesítik a rendőröket, továbbá azért is felelnie kell, mert rendszeresen bántalmazta újabb élettársát.

A vád szerint a vádlottat 2021 júliusában bocsátották feltételesen szabadlábra. A férfi a szabadulását követő másnap ittasan felkereste volt élettársát, mivel találkozni akart gyerekeivel. A terhelt a nővel azonban veszekedni kezdett, majd bement udvarukba és a szóváltás során őt és férjét is arcon ütötte. A vádlottat végül testvére vezette ki a sértetti ingatlanból, de a férfi továbbra is indulatosan viselkedett és közölte a sértettekkel, ha értesíteni merik a rendőrséget, megöli őket és rájuk gyújtja a házukat, majd ugyanezt a fenyegetést pár perc múlva telefonon megismételte.

A vádlottnak a börtön elhagyása után újabb párkapcsolata lett, melyből gyermeke is született. Pár hónap elteltével a vádlott és új élettársa között gyakorivá váltak a veszekedések, amelyek során az erőszakos férfi többször bántalmazta a sértettet, így a fejét hajánál fogva az ajtófélfába ütötte, ököllel és tenyérrel is arcon vágta, karját szorította. A nő a rendszeres verések miatt 2021 decemberében gyermekeivel édesanyjához menekült – áll a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×