eur:
388.94
usd:
363.4
bux:
68124.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
close up hand blocks the covered webcam with a white sticker tape
Nyitókép: Михаил Руденко/Getty Images

"Hatalmas bajt okoztam" – indult a géptolvaj vallomása

Távoktatás volt a pesti egyetemen, senkinek sem tűnt fel, hogy a 39 éves informatikus szeptember óta hordta ki az eszközöket.

Beismerő vallomást tett egy informatikus, akit több mint száz, munkahelyi számítógép ellopásával gyanúsítanak - olvasható a rendőrségi hírportálon.

Az erzsébetvárosi bűncselekmény-sorozat tavaly szeptemberben kezdődött és idén februárig hordta ki a gépeket a gyanúsított egy felsőoktatási intézményből.

Február 19-én vitte ki az utolsót, majd levelet írt az egyetem vezetésének, amiben feladta magát, 21-én már meg is történt a feljelentés.

A hiányt az egyetemen azért nem vették észre, mert távoktatás zajlott az intézményben, nem használta a gépeket senki.

A 39 éves F. László által okozott kár 50 millió forint, a gépek egy részét zálogházba adta, egy részét nála foglalták le, összesen 11 darab projektort, 81 asztali számítógépet, 6 laptopot, 1 hangfalat, 11 monitort és 60 memóriát, továbbá 67 videokártyát.

A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×