eur:
395.04
usd:
371.3
bux:
66155.56
2024. április 16. kedd Csongor

Bosszúból bombariadóval „robbantotta” az eljegyzési bulit

A Berettyóújfalui Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel döntött a vádlott ügyében.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és egy ismerőse 2021. október 16-án este hat körül értek Pocsajra a munkából, majd iszogatni kezdtek. Már hazafelé tartottak, amikor a település rendezvényházához értek, ahol zeneszóra lettek figyelmesek. A vádlott és az ismerőse szerettek volna bemenni az épületbe, azonban az ott tartózkodó, eljegyzésen résztvevő személyek ezt nem engedték meg, s szóváltás alakult ki közöttük.

Ezen feldühödött az ittas vádlott, majd odament a rendezvényház közelében lévő nyilvános telefonfülkéhez, és felhívta a rendőség segélyhívó központját azzal, hogy

„Pocsajban az IKSZT Teleházban bombát rejtettem el. Viszhall, mindenki meghal.”

A bejelentést követően a helyszínre kiérkező rendőri egységek lakosságvédelmi intézkedést hajtottak végre, az eljegyzési ünnepséget pedig félbeszakították. Az ott tartózkodó 23 vendégnek el kellett hagyni az épületet annak érdekében, hogy azt a rendőrség átvizsgálhassa.

A bombakutatás és a rendőri intézkedések során megállapítást nyert, hogy a bejelentés valótlan, ezt követően rövid időn belül azonosították és elfogták a vádlottat, akinek a közveszéllyel járó esemény bekövetkeztével fenyegető állítása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

A Berettyóújfalui Járásbíróság közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt a vádlottal szemben 312 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. A döntés jogerős – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×