eur:
394.62
usd:
369.51
bux:
65597
2024. április 23. kedd Béla
Hands of the prisoner on rusty bar of window and old grungy prison cell wall, concept of justice and horror
Nyitókép: holwichaikawee/Getty Images

Pisztollyal fenyegetőzött a gyöngyösi városházán – börtön lehet a vége

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség a 46 éves támadóval szemben.

A vádlott korábban maga is az önkormányzati hivatal dolgozója volt, így ismerte a járást az épületben. Ezt kihasználva, 2021. június 16-án délben, egyenesen a titkárságra ment, ahol személyesen a polgármestert kereste. Miután nem sikerült találkoznia vele, közölte az ott dolgozókkal, hogy a városvezetőt jött megölni, mivel nem folyósítanak számára segélyt, annak ellenére, hogy ő arra jogosultnak érzi magát – olvasható a Heves Megyei Főügyészség közleményében.

Miközben ezeket mondta, jól láthatóvá tette az oldalán hordott gázriasztó pisztolyt, illetve a nadrágzsebében tartott nagy méretű konyhakést, ezért az alkalmazottak a helyszínre hívták az egyenruhás portást, aki távozásra szólította fel a vádlottat. Ő azonban erre nem volt hajlandó, ráfogta a pisztolyt, és őt is lelövéssel fenyegette, miközben azt kiabálta, hogy

„ne közelíts, akármilyen egyenruhás ember idejön, azt lelövöm!”.

A munkaköre folytán hivatalos személynek minősülő sértett erre meghátrált.

A vádlottat csak később – részben rendőri segítséggel – sikerült megfékezni és lefegyverezni, majd őrizetbe venni. Ezt követően a bíróság – ügyészi indítványra – elrendelte a letartóztatását.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – másfél év börtönt és két év közügyektől eltiltást szabjon ki az elkövetővel szemben, emellett kobozza el a tőle lefoglalt konyhakést, elemlámpával egybeépített elektromos sokkolót, valamint a gáz riasztó fegyvert, és az ahhoz való töltényeket is.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×