eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Súlyosabb büntetést kapott a kegyetlen gyilkos

Volt élettársát ölte meg közös gyerekük szeme láttára - 12 évet kapott.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a cselekmény súlyosabb minősítését és a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben az apa a tízhónapos fia előtt ölte meg annak édesanyját.

A hosszú évek óta veszekedésekkel terhelt élettársi kapcsolatban - amely egyszer tettlegességig is fajult - a nő többször, majd 2019. február közepén végleg elköltözött, és közös gyermeküket is vitte magával. A férfi nem tudott belenyugodni a szakításba. Időközben tudomást szerzett arról, hogy volt élettársa kapcsolatba lépett korábbi barátjával. 2019 februárjának végén meglátogatta a nőt és a fiát, és megpróbálta helyreállítani kapcsolatukat, ám nem járt sikerrel. Erre rátámadt a volt élettársára, többször megütötte, majd fojtogatta, késsel többször megszúrta. Mindennek szem- és fültanúja volt a kisfiú. A férfi a nő halálát észlelve a hangosan síró gyermeket csitította, majd sorsára hagyta, elmenekült a helyszínről. Az anya holttestére és a mellette síró, éhes és szomjas kisfiúra másnap találtak rá.

Az elsőfokú bíróság a férfit erős felindulásban elkövetett emberölés bűntettében és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek.

A Győri Ítélőtábla – az ügyészi fellebbezéssel egyetértve – a férfi élet elleni cselekményét súlyosabban, emberölés alapesetének minősítette. A büntetését, a kegyetlen elkövetési módra is figyelemmel, 7 év 6 hónap börtönbüntetésről 12 évre súlyosította.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×