eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Man in handcuffs
Nyitókép: FOTOKITA/Getty Images

Nem hétköznapi rejtekhelyen húzta meg magát az öt éve körözött férfi – videó

Száznegyvenöt rendbeli csalással gyanúsítják, hosszú távú bujkálásra készült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya a Bűnügyi Bevetési Osztállyal együttműködve fogta el 2021. november 16-án egy lipótvárosi társasházban a 32 éves P. Ádámot, akivel szemben a nyomozó hatóság még 2016-ban bocsátott ki elfogatóparancsot csalás bűntett gyanúja miatt.

A Police.hu-n úgy fogalmaznak, a lakás nem hétköznapi rejtekhely volt. A rendőröknek először a bejárati ajtót fedő acélrácsot kellett felnyitniuk a tűzoltók segítségével, ám a bent lévő férfi ekkor sem jött elő, így az ajtót is rá kellett törni. A rendőrök odabent a keresett férfi mellett számos mobiltelefonra, laptopra, asztali számítógépre, dokumentumokra, valamint nyolcmillió forintra bukkantak. P. Ádám még egy más nevére kiállított, de saját arcképével ellátott személyazonosító igazolvánnyal is rendelkezett.

A gyanú szerint P. Ádám 2015-ben számos sértettet ejtett tévedésbe olaszországi nyaralások meghirdetésével, azonban a befizetett többszázezres összegek ellenére soha nem jött létre még csak a szállások lefoglalása sem. A megtévesztés érdekében a férfi fiktív céget is alapított, amely internetes közvetítő és kereskedő oldalakkal szerződött, így egyre szélesebb ügyfélkört ért el. A bűncselekménnyel okozott kár közel harmincmillió forint.

A férfit elfogása után a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol száznegyvenöt rendbeli csalás gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×