eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Cellafolyosó a berlini Hohenschönhausen börtönmúzeumban 2019. július 7-én. Az épület a második világháborút követően, 1946-ban a szovjet megszállási övezet központi börtönévé vált, majd 1951-ben az NDK Állambiztonsági Minisztériumának állambiztonsági szolgálata, a Stasi átvette és kibővítette. A szovjet mintára kiépített államhatalom vélt ellenségeinek tartott politikai foglyok ezreit hallgatták ki és tartották fogva az épületegyüttes falai között 1989-ig. A vasfüggöny lehullása után pár évvel, 1994-ben nyilvánították emlékműnek, jórészt eredeti állapotukban megőrizve a berendezéseket, hogy a látogatók hiteles képet kapjanak az egykor hírhedt intézményről.
Nyitókép: MTI/EPA/Jens Schlüter

Három évig gondolkodhat rajta, hogy megérte-e nekimenni a börtönőrnek

A többszörösen büntetett előéletű vádlott egy komlói élelmiszerüzlet parkolójában verte meg július végén a felismert börtönőrt.

Hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki az utcán megverte korábbi körletfelügyelőjét – közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

A vádhatóság azt írta, a többszörösen büntetett előéletű vádlott egy komlói élelmiszerüzlet parkolójában verte meg július végén a börtönőrt, akit korábbi szabadságvesztéseinek végrehajtása során ismert meg a büntetés-végrehajtási intézetben.

A vádlott már az üzletben észrevette korábbi körletfelügyelőjét, akit az áruház parkolójában fenyegetni kezdett, majd többször ököllel megütött és megrúgott. A vádlottat az élettársa fékezte meg. A sértett, mint a büntetés-végrehajtás hivatalos állományú tagja hivatalos személynek minősül, ezért a férfit a Komlói Járásbíróság a három év börtönre ítélte. Az ügyészség súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet még nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×