eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Huszonhárom kamionost fosztott ki egy nő és az élettársa

A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy nő és az élettársa ellen, akik 2018 februárja és 2020 májusa között országszerte út menti pihenőkben parkoló kamionok fülkéiben alvó sofőröket fosztottak ki.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi és nő a vádbeli időszakban élettársak voltak. Megegyeztek abban, hogy kamionos pihenőhelyekre utaznak, ahol lopásokat követnek el. A módszerük az volt, hogy a férfi az élettársát autóval a pihenőhelyekre szállította, majd a nő a kamionok fülkéjének ajtaját kinyitotta és az alvó sofőrök értéktárgyait és készpénzét ellopta.

A vádlottak megegyeztek abban is, hogy

ha a nő a kamionsofőröket ébren találja, akkor szexuális szolgáltatást ajánl fel nekik, közben ellopja a sofőrök értéktárgyait és készpénzét.

A vádlottak ennek megfelelően 2018 februárja és 2020 májusa között összesen

huszonhárom pihenő kamionvezetőt fosztottak ki.

A bűncselekményeket az ország több pontján, de jellemzően az M5-ös és az M7-es autópályák közelében lévő pihenőhelyeken követték el. A vádlottak a legtöbb esetben készpénzt és mobiltelefonokat loptak, de többször elvitték a sértettek iratait is, egy esetben pedig egy tabletet is zsákmányoltak – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A legkisebb kárösszeg közel 3 ezer, míg a legnagyobb mintegy 250 ezer forint volt. A

vádlottak a bűncselekményekkel összesen közel 2 millió forinttal gazdagodtak.

A kár túlnyomó része nem térült meg, a sértettek egy része kérte a kár megtérítését.

A vádlottak közül a nő letartóztatásban van, míg a férfi bűnügyi felügyelet alatt áll. A járási ügyészség a vádlottakat többrendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettével, lopás bűntettével és vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×