eur:
394.4
usd:
363
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Gyerekek és szüleik indulnak a Levelek Télapónak elnevezésű önkéntes kezdeményezés szervezésében megtartott karácsonyi ünnepségre Budapesten, a VIII. kerületi Hős utcában 2017. december 22-én. A Levelek Télapónak kezdeményezés évek óta adománygyűjtést rendez karácsony előtt, hogy szociálisan rászoruló gyerekeknek vásároljanak ajándékokat. Idén a budapesti Hős utcában élő gyerekek írhattak a Télapónak, és egyenként ötezer forint értékben kérhettek karácsonyi ajándékot. A Hős utca lakói betlehemes játékkal készültek az adományozóknak, amelyet karácsonyi ünnepségen adtak elő.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Letartóztatásban a Hős utcai bántalmazás gyanúsítottja

Az áldozatot, egy nőt július 30-án találták holtan a lakásában.

A Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy hónapra, szeptember 1-ig rendelte el a halált okozó testi sértéssel gyanúsított férfi letartóztatását. A végzés nem véglege - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

A megalapozott gyanú szerint a férfi július 30-án elment a volt élettársa X. kerületi lakásába és bántalmazta őt. A nő a helyszínen meghalt.

A gyanúsított bejelentett munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkezik, tartózkodási helyére vonatkozóan ellentmondásosan nyilatkozott, személyi kapcsolatai is tisztázatlanok, biztos egzisztenciával nem rendelkezik. A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy ha szabadlábon marad, akkor megszökne vagy elrejtőzne.

A bíróság szerint alappal lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés hiányában a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené vagy a bizonyítást egyéb módon veszélyeztetné.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek állása alapján esés jöhet az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×