INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

hős utca

gyilkosság

börtönbüntetés

Judges gavel and Themis statue.

Fejlemény a Hős utcában agyonvert asszony ügyében

Infostart

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 40 éves férfival szemben, aki 2021 júliusában, egy X. kerületi lakásban súlyosan és kitartóan bántalmazta élettársát, majd az életveszélyes sérüléseket elszenvedett nőt magára hagyta.

A vádirat szerint a vádlott 2020 decemberében szabadult egy korábbi ügyben kiszabott börtönbüntetéséből. A férfi már korábbról ismerte a sértettet, akivel röviddel a szabadulását követően, 2021. év elején élettársi kapcsolatot létesítettet, és a nő X. kerület, Hős utcai lakásába költözött.

A pár kapcsolatában rendszeresek voltak a konfliktusok, veszekedések, és a kábítószerélvező életmódot folytató vádlott többször bántalmazta is a nőt. A sértett több ilyen esetnél a rendőröket is kihívta, de végül a helyszíni intézkedéseket követően, nem kérte a férfi felelősségre vonását – idézi föl csütörtöki sajtóközleményében a Fővárosi Főügyészség.

Ilyen előzményeket követően, a vádlott 2021. július 29-én éjjel a lakásban – pontosan nem ismert okból – ismét bántalmazni kezdte a nőt, ennek során

puszta kézzel, valamint egy eszközzel testszerte, kitartóan ütlegelte a sértettet.

A bántalmazást követően a vádlott az akkor még életben lévő sértettet magára hagyva, elhagyta a lakást, majd csak másnap hajnalban tért vissza, és azután is csak reggel észlelte, hogy a nő nem mozdul, ezért a szomszédokhoz fordult segítségért. A mentőket az egyik szomszéd értesítette, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az időben érkező szakszerű segítség a sértett életét megmenthette volna.

A Fővárosi Főügyészség a 40 éves férfit, mint visszaesőt, emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van.

Nyitókép: Zolnierek/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018