eur:
393.53
usd:
368.08
bux:
66455.06
2024. április 25. csütörtök Márk
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Fejlemény a Hős utcában agyonvert asszony ügyében

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 40 éves férfival szemben, aki 2021 júliusában, egy X. kerületi lakásban súlyosan és kitartóan bántalmazta élettársát, majd az életveszélyes sérüléseket elszenvedett nőt magára hagyta.

A vádirat szerint a vádlott 2020 decemberében szabadult egy korábbi ügyben kiszabott börtönbüntetéséből. A férfi már korábbról ismerte a sértettet, akivel röviddel a szabadulását követően, 2021. év elején élettársi kapcsolatot létesítettet, és a nő X. kerület, Hős utcai lakásába költözött.

A pár kapcsolatában rendszeresek voltak a konfliktusok, veszekedések, és a kábítószerélvező életmódot folytató vádlott többször bántalmazta is a nőt. A sértett több ilyen esetnél a rendőröket is kihívta, de végül a helyszíni intézkedéseket követően, nem kérte a férfi felelősségre vonását – idézi föl csütörtöki sajtóközleményében a Fővárosi Főügyészség.

Ilyen előzményeket követően, a vádlott 2021. július 29-én éjjel a lakásban – pontosan nem ismert okból – ismét bántalmazni kezdte a nőt, ennek során

puszta kézzel, valamint egy eszközzel testszerte, kitartóan ütlegelte a sértettet.

A bántalmazást követően a vádlott az akkor még életben lévő sértettet magára hagyva, elhagyta a lakást, majd csak másnap hajnalban tért vissza, és azután is csak reggel észlelte, hogy a nő nem mozdul, ezért a szomszédokhoz fordult segítségért. A mentőket az egyik szomszéd értesítette, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az időben érkező szakszerű segítség a sértett életét megmenthette volna.

A Fővárosi Főügyészség a 40 éves férfit, mint visszaesőt, emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×