INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

vadászat

magyarremete

mézged

Sötét bűnügy lapulhat a volt polgármester által szervezett horrorvadászat mögött

Sötét bűnügy lapulhat a volt polgármester által szervezett "horrorvadászat" mögött

Infostart

Magyarremete korábbi első embere egy olyan illegális vadászatot szervezhetett, amelynek a végén fejbe lőttek egy nagycsaládos erdészt.

Illegális vadkanvadászatot szervezhetett május 7-én a magyarremetei expolgármester, az esemény azonban tragédiával végződött, egy lövéstől egy háromgyermekes erdész, Marius Laza elhunyt - írja a Főtér.ro.

Az erdélyi portál információi szerint ráadásul a vadászaton először megpróbálták eltüntetni a bizonyítékokat, és csak azután hívtak mentőt a fejbe lőtt illetőhöz.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a lőtt sérülést a mézgedi Sebastian Bologa okozta, de semmilyen más körülmény nem látott napvilágot a vadászatról, ám aztán munkába lépett az ügyészség, és egy hónap alatt furcsa dolgok derültek ki:

  • Bologa mellett még hat személy felelőssége megállapítható, részt vehettek a megkésett mentőhívásban is, hogy mentsék a bőrüket
  • az újabb vádlottak között van Adrian Ştefănică volt magyarremetei polgármester, aki jelenleg a belényesi erdőfelügyelet mérnöke
  • a vádlottak közt van az expolgármester testvére, Ioan Ştefănică erdész, Alin Letea, az erdőfelügyelet alkalmazottja, Cosmin Iştoc, a magyarremetei önkormányzat környezeti felügyelője, Ioan Lezeu építési vállalkozó, valamint egy hajtóként közreműködő juhász, Nicolae Magda
  • tanúként a mézgedi Geczi Ştefant hallgathatták ki

A késlekedés egy órán át tarthatott, Marius Laza másnap halt meg a kórházban, nem tudták eltávolítani az agyába fúródott lövedéket.

A hat gyanúsított őrizetbe került, öten azonban fellebbeztek. Ügyvédjük szerint nincs is bizonyíték arra, hogy részt vettek volna az illegális vadászatban.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018