eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay.com

Sötét bűnügy lapulhat a volt polgármester által szervezett "horrorvadászat" mögött

Magyarremete korábbi első embere egy olyan illegális vadászatot szervezhetett, amelynek a végén fejbe lőttek egy nagycsaládos erdészt.

Illegális vadkanvadászatot szervezhetett május 7-én a magyarremetei expolgármester, az esemény azonban tragédiával végződött, egy lövéstől egy háromgyermekes erdész, Marius Laza elhunyt - írja a Főtér.ro.

Az erdélyi portál információi szerint ráadásul a vadászaton először megpróbálták eltüntetni a bizonyítékokat, és csak azután hívtak mentőt a fejbe lőtt illetőhöz.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a lőtt sérülést a mézgedi Sebastian Bologa okozta, de semmilyen más körülmény nem látott napvilágot a vadászatról, ám aztán munkába lépett az ügyészség, és egy hónap alatt furcsa dolgok derültek ki:

  • Bologa mellett még hat személy felelőssége megállapítható, részt vehettek a megkésett mentőhívásban is, hogy mentsék a bőrüket
  • az újabb vádlottak között van Adrian Ştefănică volt magyarremetei polgármester, aki jelenleg a belényesi erdőfelügyelet mérnöke
  • a vádlottak közt van az expolgármester testvére, Ioan Ştefănică erdész, Alin Letea, az erdőfelügyelet alkalmazottja, Cosmin Iştoc, a magyarremetei önkormányzat környezeti felügyelője, Ioan Lezeu építési vállalkozó, valamint egy hajtóként közreműködő juhász, Nicolae Magda
  • tanúként a mézgedi Geczi Ştefant hallgathatták ki

A késlekedés egy órán át tarthatott, Marius Laza másnap halt meg a kórházban, nem tudták eltávolítani az agyába fúródott lövedéket.

A hat gyanúsított őrizetbe került, öten azonban fellebbeztek. Ügyvédjük szerint nincs is bizonyíték arra, hogy részt vettek volna az illegális vadászatban.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×