eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Lelki és fizikai terrorban tartotta a párját

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 35 éves férfinak, aki ittas állapotban többször szidalmazta, ütötte, fenyegette, személyi szabadságában korlátozta élettársát, de volt, hogy szexuálisan is bántalmazta a nőt.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2015-től élt élettársi kapcsolatban a sértettel, amelyet a férfi italozása miatt már ez év augusztusától az erőszak jellemzett. A férfi ittasan gyakorta szidalmazta, tenyérrel arcon, ököllel háton, derékon ütötte, lökdöste, és olyan is volt, hogy megharapta a sértettet.

Két–három éve számos alkalommal előfordult olyan eset is, hogy a házukból távozni akaró nő előtt bezárta az ajtót, illetve a kezeit lefogva akadályozta meg abban, hogy elmenjen, az utóbbi időben pedig volt, hogy megöléssel fenyegette élettársát.

A sértett végül azt követően tett feljelentést a férfi ellen, hogy a gyanúsított 2021 áprilisában szexuálisan is bántalmazta, majd három nappal később, egy veszekedés során könyökkel mellkason ütötte az ágyban fekvő sértettet.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a személyi szabadság megsértésének bűntettével, szexuális erőszakkal, valamint kapcsolati erőszakkal és zaklatás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását. Az indítvánnyal a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×