eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Betegtársára támadt és egy autót is megrongált

A Nagyatádi Járási Ügyészség akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat.

A büntetett előéletű férfi ellátásra jelentkezett egy egészségügyi intézményben, majd miután felvették az egyik fekvőbeteg osztályra, a házirend tiltása ellenére rá akart gyújtani egy cigarettára. Mivel az ápolók ezt nem engedték meg, a férfi indultba jött, és szóváltásba került az egyik betegtársával, akit többször megütött az arcán. A könnyű sérülést elszenvedő sértett jelezte az ápolóknak a történteket, akik értesítették a rendőröket – olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott néhány hónappal később értesítést kapott arról, hogy közmunka programban kell részt vennie. Emiatt megjelent a helyi városgazdálkodási kft. telephelyén, ahol a cégvezetőtől megtudta, hogy akkor mégsem tudják foglalkoztatni, ettől indulatos lett, és fenyegetni kezdte a sértettet, aki távozásra szólította fel. A vádlott a felszólításnak ugyan eleget tett, azonban a telephelyről kifelé menet felvett egy vasdarabot, és azt a sértett gépkocsijának dobta, amivel közel 60 000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×