eur:
395.61
usd:
364.94
bux:
65618.77
2024. március 19. kedd Bánk, József

40 szálloda után mostantól a börtönben fog ingyen lakni

Jogerősen két év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki fizetés nélkül távozott az ország 40 szállodájából - közölte a törvényszék szóvivője csütörtökön.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a férfi közel fél éven át az ország több szállodájában is eltöltött pár napot, majd minden esetben fizetés nélkül távozott. A másodfokú bíróság a 38 rendbeli csalás bűntette és 2 rendbeli csalás vétsége miatt indult büntetőeljárásban a Hajdúszoboszlói Járásbíróság elsőfokú ítéletét helybenhagyta, a vádlottat jogerősen két év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá közel egymillió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

A bíróság által megállapított tényállás szerint

a 49 éves férfi 2019. február 6-án szabadult ugyanilyen ügyben elrendelt letartóztatásából,

majd hat nappal később ismét úgy vett ki egy szobát egy hajdúszoboszlói hotelben, hogy azért nem akart fizetni.

Volt, hogy a férfi álnéven az alkalmazottakat megtévesztve jelentkezett be a szállodák recepcióin, majd úgy vette igénybe a hotelek szolgáltatásait, hogy nem állt szándékában fizetni, arra anyagi lehetősége nem is lett volna. A vádlott 2019. február 12. és november 18. közötti időszakban összesen 40 szállodában 164 éjszakát töltött az ország különböző területein.

A férfi legtöbbször interneten keresztül foglalt szállást három-öt napra, de a szállodai tartózkodása során többször meg is hosszabbította foglalását. A hotelekből általában az utolsó éjszaka előtti napon fizetés nélkül távozott és legtöbbször még aznap este megszállt egy másik településen lévő szállodában.

A vád szerint a férfi Pécsen öt szállodában is így járt, de két-két alkalommal megfordult Hajdúszoboszlón és Sárváron is. A férfit, aki

Szombathelytől Vásárosnaményig több tucat hotelt megkárosított,

2019. november 18-án egy veresegyházi szállodában fogták el, majd őrizetbe vették. A vádlott a 40 sértettnek összesen közel 3,5 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 09:04
×
×
×
×