eur:
393.4
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Ítéletet hoztak a Kossuth téri tüntetés után gyújtogató férfi ellen

Az ügyészség pénzbüntetést és közérdekű munka kiszabását indítványozta egy férfira, aki egy Kossuth téri tüntetés után gyújtogatni kezdett.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 27 éves férfi 2018 decemberében a Parlament előtt gyűlésen vett részt, majd több társával együtt kukákat és közlekedési táblát gyújtott fel.

A férfi a munka törvénykönyvének módosítása miatt a Kossuth Lajos téren tartott tüntetésen vett részt; a rendőri egységek másnap, a hajnali órákban a gyűlés helyszínén maradókat - köztük a vádlottat is - a környező utcák felé terelték.

A vádlott és legalább két, ismeretlenül maradt társa a Kossuth tér közelében lévő egyik utcában meggyújtott két szeméttárolót és egy közlekedési táblát, majd legyezni kezdték a tüzet, hogy nagyobb lángra kapjon. Ezután újabb tárgyakat gyűjtöttek össze, és szintén a lángra lobbant halomra helyezték.

Az ügyészség garázdaság minősített esete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, a távollévő vádlotra pénzbüntetés és közérdekű munka kiszabását indítványozva - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×