eur:
394.23
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
kakas
Nyitókép: forrás: freepik.com

Lelőtte, majd felnyársalta szomszédja kakasát

Felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kapott az a francia férfi, aki agyonlőtte Marcelt, a szomszédja kakasát, majd felnyársalta egy vasrúdra, mert dühítette a kukorékolás.

Az eset még májusban történt a franciaországi Ardeche-ben. A kakas gazdája, Sebastien Verney akkor igazságáért petíciót indított, melyet csaknem százezren írtak alá.

A szomszéd öt hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott, ezen kívül 300 eurós (forint) büntetést kell fizetnie és három évig nem tarthat fegyvert.

"Ez nem teszi jóvá, ami történt" – mondta Verney az AFP-nek.

A petícióban "borzalmas tragédiáról" írt, amely lesújtotta a családot, valamint kiállt az ellen, hogy a vidékből "múzeum legyen".

"Ki lesz a következő áldozat? A búgó vadgerle, az aratás, a növekvő paradicsomok, a szamárbőgés, a harangjaink zúgása vagy a legelő marháink?" – írta Verney.

Franciaországban nem ez az első eset, hogy bíróságra került egy kakas ügye, tavaly egy bíró egy kakastulajdonos javára ítélt, amikor szomszédai zajszennyezéssel vádolták meg kakasa kora hajnali kukorékolása miatt.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×