eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Újabb részletek a Deák téri késelésről

Barátok, családtagok elmondásaiból körvonalazódnak a Deák téri kettős gyilkossággal kapcsolatos események.

Péntek este egy verekedésben késsel olyan súlyosan megsebesítettek két embert, hogy a helyszínen meghaltak. A rendőrség gyanúja szerint egy 18. életévét éppen betöltő férfi az elkövető.

A késelő fiatal egy családtagja a Blikknek azt mondta, a gyerek mélyszegénységbe született, az utca nevelte fel, de verekedni egyáltalán nem tudott, sőt, kifejezetten ügyetlen volt. "Azért volt nála a bicska, mert attól erősnek érezte magát. Úgy tudom, a bandában volt a példaképe, azért szúrta le a két srácot, mert bizonyítani akart neki" – mondta a családtag.

A lap idézi egy fiatalember beszámolóját, aki napokkal a történtek után sem mer utcára menni, rátámadt ugyanis a Cs. Krisztián vezette banda – a fiatal késelte halálra egy másik társaság két tagját, egy 16 és egy 21 éves férfit.

A fiatalember arról beszélt, hogy Deák térnél kilyukadt a biciklije kereke, és ahogy tolta a kétkerekűt, odament hozzá egy banda, lökdösni kezdték, majd követelték a telefonját. "Megijedtem, de nem adtam nekik, inkább megszaporáztam a lépteimet, ami nem olyan egyszerű egy rossz bringával. Erre utánam jöttek, válogatott ocsmányságokat mondtak, majd megfenyegettek, hogy nagy bajom esik, ha nem fogadok szót" – idézte fel az ijesztő pillanatokat a fiatalember. A biciklijét felkapva szaladni kezdett – egy ideig követték, de aztán átrohant a hatsávos úton, üldözői pedig a túloldalon ragadtak. "Másnap a neten láttam, hogy éjszaka késelt egy banda, és rájöttem, hogy engem is ők zaklattak, csak nekem mázlim volt" – mondta még mindig az események hatása alatt.

A Bors arról írt, hogy a késelő gyerek anyja azt tervezi, elmegy az áldozatok temetésére. A nő összetört, azt mondta, tudja, mit tett a 18 éves fia, hatalmas hibát követett el, amivel több család életét is megnyomorította. Azt mondta, osztozik a gyászolók fájdalmában, ezért a család és Krisztián nevében szeretne jelen lenni a fiúk temetésén. "Úgy vélem, virágot kell vinnem a két áldozat sírjára, persze csak inkognitóban, mert félő, ha megtudnák, ki vagyok, meglincselnének".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×