eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Letartóztatták a szegedi fegyveres rablás gyanúsítottját

Egy postahivatalban és egy virágüzletben próbálkozott a férfi, egy órán belül elfogták.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírálja 30 napra elrendelte kedden annak a helybéli férfinak a letartóztatását, aki két napon belül kétszer is maszkban és lőfegyverrel rabolt a csongrádi megyeszékhelyen.

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője elmondta, hogy a férfi ellen közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás kísérlete, fegyveresen elkövetett rablás, valamint lőfegyverrel visszaélés miatt indult eljárás. A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a kényszerintézkedést.

A megalapozott gyanú szerint a férfi előbb csütörtökön a déli órákban lépett be szájmaszkot viselve az egyik szegedi postára. A hivatalban három alkalmazott tartózkodott, akik egyikére a gyanúsított rászegezte lőfegyverét, és pénzt követelt tőle. Az alkalmazottaknak sikerült a gyanúsított figyelmetlenségét kihasználva a kódos pénzesfiók kinyitását megelőzően kirohanniuk a hátsó ajtón keresztül, és segítséget kérniük a járókelőktől. A férfi ezt látva kerékpárjával elhajtott a helyszínről.

Szombat délután ismét szájmaszkban és lőfegyverrel lépett be az egyik szegedi virágüzletbe. A boltban az eladóra fogta a fegyvert, és a bevétel átadására szólította fel. A nő átadott 5 ezer forintot. Az üzlet hátsó részében tartózkodó alkalmazott eközben mobiltelefonon segítséget hívott, a gyanúsított ezt hallva távozott a helyszínről.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×