INFORÁDIÓ 
2020. október 31. szombat
Farkas

győr

iskolai erőszak

késelés

Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.

Elmeorvosi szakértői vizsgálatra vár a tanárnőjét megkéselő diák

Infostart

A 17 éves fiú továbbra sem tudja megmagyarázni, miért támadt rá a tanárnőre. Tettét, amire egyébként egyáltalán nem emlékszik, megbánta.

Az eddig lezajlott tanúkihallgatások alapján már a korábbinál súlyosabb bűncselekmény elkövetésével, közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsítja a rendőrség a fiút - írja a Magyar Nemzet. Ezért amiért 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés jár.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Balaton-felvidéki 17 éves diák december elején a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 10. osztályának fizikaóráján többször megszúrta késével az 51 éves osztályfőnöknőjét. Mindezt állítólag egy dolgozatra adott hármas jegy miatt. Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, karját megműtötték, sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, otthonában folytatódik a gyógykezelése.

A tanárnő a gyerek apjának, aki meglátogatta őt a kórházban, azt mondta: kész megbocsátani a rá támadó fiúnak.

A támadót eddig kétszer hallgatták ki, a késelés napján azonnal beismerte – és megbánta – tettét, annak ellenére, hogy magára a szurkálásra egyáltalán nem emlékszik, és második kihallgatásán, a karácsony előtti hétfőn ugyanezt tudta elmondani. Nem adott magyarázatot magára a támadásra, nem tudja, miért szurkálta meg a tanárnőt.

Ügyvédje, Faragó Péter a Magyar Nemzetnek azt mondta, az emlékezetkiesés okának megállapítása mellett azért is lenne sürgős védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, hogy eldöntse, alkalmas-e a fiú egyáltalán a börtönre vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri. Az elmeorvosi szakértői munka azonban a nyomozást irányító ügyész soron kívüliséget kérő indítványa ellenére még csak el sem kezdődött.

Az igazságügyi elmeorvos szakértő a támadó pszichéjét vizsgálja majd, hogy valóban beszűkült állapotban hajtotta-e végre a támadást, illetve azt, hogy nincs-e olyan betegsége, ami kizárja a büntethetőséget. Emellett egy másik szakértő feladata lesz, hogy eldöntse: a támadás eszköze, a helyszíni felvételek szerint egy tíz centiméter pengehosszúságú zsebkés alkalmas-e emberélet kioltására vagy sem.

A támadásnak a fiú kéttucatnyi osztálytársa is szemtanúja volt. Faragó Péter információja szerint az osztálytársakat ismételten meghallgatja a nyomozó hatóság. Sok részletet pontosítani kell még az ítélethez, például azt, hogy előre kitervelte-e a diák a támadást vagy csak pillanatnyi indulatból cselekedett.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018