INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

kutyatámadás

püspökladány

rendőrség

Brutális kutyatámadás Püspökladányban – mentőhelikoptert hívtak

Brutális kutyatámadás Püspökladányban – mentőhelikoptert hívtak

Infostart

Saját portáján harapta, marcangolta a kutya az idős asszonyt, akit a rendőrök szabadították ki. Amputálni kell az egyik kezét és lábát.

Még mindig a kórházban van az a püspökladányi idős nő, akit az udvarán támadott meg egy kutya még december közepén – írja a haon.hu. A sérültet már többször műtötték, a napokban combközépig levágták az egyik lábát, a felkar közepétől pedig az egyik karját fogják eltávolítani. Izolált szobában fekszik a kórházban. A nő a lányával él egy háztartásban, az udvaron lévő két harci kutya a lányé.

Azon a bizonyos napon vizet akart önteni a láncon tartott kutyának, az eb azonban elkapta, leteperte az asszonyt, majd marcangolni kezdte.

A támadás időpontjában az asszony egyedül volt otthon. Az arra járó postás értesítette a rendőröket és a mentőszolgálatot. A nőt a kiérkező rendőrök szabadították ki a kutya szájából, mégpedig úgy, hogy az állatot egy szerszám nyelével agyonütötték. Az asszonyt a helyszínről mentőhelikopter szállította kórházba.

A hivatalos közlemény szerint a rendőrök az életet vagy testi épséget fenyegető közvetlen veszély elhárítása, illetőleg a veszélyben lévő nő kimentése érdekében a kerítésen bemásztak, majd a kutyához közelítve megpróbálták a szolgálati gázspray-vel lefújni. Az eb azonban a gáz hatására ellenük fordult, és még agresszívabbá vált.

A földön fekvő, magatehetetlen, sérült nő miatt a kutyával szemben a lőfegyver használata nem volt lehetséges, ezért az egyik rendőr egy szerszámnyéllel a kutyára ütött. A helyszínre érkező állatorvos az elhullott kutyát további hatósági vizsgálat céljából lefoglalta és elszállította, az esettel kapcsolatban nem indult büntetőeljárás.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018