eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Brutális kutyatámadás Püspökladányban – mentőhelikoptert hívtak

Saját portáján harapta, marcangolta a kutya az idős asszonyt, akit a rendőrök szabadították ki. Amputálni kell az egyik kezét és lábát.

Még mindig a kórházban van az a püspökladányi idős nő, akit az udvarán támadott meg egy kutya még december közepén – írja a haon.hu. A sérültet már többször műtötték, a napokban combközépig levágták az egyik lábát, a felkar közepétől pedig az egyik karját fogják eltávolítani. Izolált szobában fekszik a kórházban. A nő a lányával él egy háztartásban, az udvaron lévő két harci kutya a lányé.

Azon a bizonyos napon vizet akart önteni a láncon tartott kutyának, az eb azonban elkapta, leteperte az asszonyt, majd marcangolni kezdte.

A támadás időpontjában az asszony egyedül volt otthon. Az arra járó postás értesítette a rendőröket és a mentőszolgálatot. A nőt a kiérkező rendőrök szabadították ki a kutya szájából, mégpedig úgy, hogy az állatot egy szerszám nyelével agyonütötték. Az asszonyt a helyszínről mentőhelikopter szállította kórházba.

A hivatalos közlemény szerint a rendőrök az életet vagy testi épséget fenyegető közvetlen veszély elhárítása, illetőleg a veszélyben lévő nő kimentése érdekében a kerítésen bemásztak, majd a kutyához közelítve megpróbálták a szolgálati gázspray-vel lefújni. Az eb azonban a gáz hatására ellenük fordult, és még agresszívabbá vált.

A földön fekvő, magatehetetlen, sérült nő miatt a kutyával szemben a lőfegyver használata nem volt lehetséges, ezért az egyik rendőr egy szerszámnyéllel a kutyára ütött. A helyszínre érkező állatorvos az elhullott kutyát további hatósági vizsgálat céljából lefoglalta és elszállította, az esettel kapcsolatban nem indult büntetőeljárás.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×