INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

dorog

álpap

pap

egyház

örökség

Véget érhet a csaló álplébános különös története

Véget érhet a csaló álplébános különös története

Infostart

Egy "másik" paptól csalt ki több tízmillió forintot egy - ígért, de nem létező - örökség adminisztratív és egyéb költségeire.

A Szegedi Járási Ügyészség kezdeményezte a bíróság felé, hogy rendeljék el a 2014 decemberétől másfél éven magát plébánosnak kiadó dorogi csaló férfi letartóztatását - írja a Délmagyar.hu.

A férfi egy nem létező örökségre hivatkozva összesen 23,5 millió forintot csalt ki az ügy sértettjétől. A megalapozott gyanú szerint az álplébános azzal a valótlan történettel kereste fel az álplébános a sértettet, hogy mindketten örököltek egy olyan személy végrendelete alapján, akinek a fia temetésén a sértett - egy valós egyházi személy - még az 1970-es években káplánként közreműködött. Állításának alátámasztása érdekében a gyanúsított a sértett előtt felmutatott több különböző, valótlan tartalmú, illetve hivatalosnak látszó iratot, valamint egy-egy hamis végrendeletet is, amelyek 30 ezer euró, illetve 80 ezer euró örökség ígéretéről szóltak. Miután a gyanúsított a sértettel elhitette, hogy mekkora vagyont örökölhet, további, valótlan indokokra, így illetékek, pótlékok befizetésére hivatkozással tőle 66 alkalommal különböző nagyságrendű pénzösszegeket csalt ki, azokat a bankszámlájára utaltatva át.

A járási ügyészség a minősített csalás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye valamint a folytatólagosan elkövetett cselekmény kapcsán fennálló bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően elrendelte.

A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított illetve védője fellebbezést jelentettek be.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018