eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: police.hu

Négy és fél év börtönnel kezd Marian Cozma egykori támadója

Ezúttal kerítés miatt elfogott férfinak le kell tölteni a Cozma-gyilkosság ügyében kiszabott büntetése hátralévő részét, és ahhoz jön majd az újabb bűncselekményért járó tétel.

Cozma-ügy harmadrendű vádlottja a jó magaviselete miatt tavaly júliusban négy és fél évvel hamarabb szabadulhatott feltételesen a börtönből. A nevet változtató, ma már S. Istvánként élő Sz. Iván újra bűnözni kezdett: két hete bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt tartóztatták le. A korábban a veszpérmi kézilabdázók elleni támadás miatt 13 évre elítélt enyingi férfi kizárólag pártfogó felügyelete mellett szabadulhatott, érthetetlen, hogyan hihette, hogy tevékenysége észrevétlen marad a hatóságok szeme előtt.

A pártfogó szemmel követi, hogy pártfogoltja milyen életet él, sikerült-e munkába állnia, erről pedig meghatározott időszakonként, általában havonta személyesen kell beszámolnia neki – írja a Bors. Ha a feltételesen szabadult személy ellen ez alatt büntetőeljárás indul, vagy az előírt normákat megszegi,

azonnal visszaviszik a börtönbe, s letöltetik vele a hátralévő éveket,

amihez hozzájön az újabb büntetés, amiből már nem jöhet ki kedvezménnyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×