eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Halálos frontális ütközés a BAH-csomópontnál - vádat emelt az ügyészség

Halálos frontális ütközés a BAH-csomópontnál - vádat emelt az ügyészség

A főváros XI. kerületében, a BAH-csomóponti felüljárón 2017 egyik szerda hajnalában ütközött össze egy kisbusz és egy személyautó. A balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek.

A kisbuszt vezető moldáv férfi rosszul mérte fel a forgalmi rendet és a felüljárón az általa vezetett mikrobusszal a szembejövő sávba hajtott be, majd félfrontálisan ütközött egy személygépkocsival; a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt ellene.

A vádirat szerint a vádlott, egy 39 éves moldovai állampolgár férfi 2017. szeptember 6-án a hajnali órákban a XI. kerületben, a BAH csomóponti felüljárón (a Budaörsi-Alkotás-Hegyalja utak kereszteződésében) a Hegyalja út irányából a Budaörsi út felé, a megengedett 50 km/h-s sebességet túllépve, mintegy 72-77 km/h sebességgel vezetett egy mikrobuszt. A férfi a járműben nyolc utast szállított. A vádlott haladásával egyidejűleg, vele ellentétes irányban, mintegy 69-73 km/h sebességgel egy másik férfi, a később elhunyt sértett vezetett egy személygépkocsit, egy utassal.

A vádlott nem ismerte a kereszteződést, emiatt rosszul értelmezte a forgalmi rendet, és

a felüljárón a haladási irányából nézve a baloldali, vagyis a szembejövő forgalom számára fenntartott sávban haladt, és emiatt összeütközött a sértett gépkocsijával.

A baleset következtében sértett olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Emellett a vádlott és mindkét járműben az utasok könnyebben, illetve súlyosabban megsérültek.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a moldáv férfival szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A vád szerinti bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg – óvadék ellenében – szabadlábon védekezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×