eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A BAH-csomópontnál történt halálos baleset gyanúsítottjának előzetes letartóztatását indítványozza az ügyészség

A BAH-csomópontnál történt halálos baleset gyanúsítottjának előzetes letartóztatását indítványozza az ügyészség

A moldovai állampolgárságú férfi a megalapozott gyanú szerint szerdán a XI. kerületben az általa vezetett kistehergépkocsival közlekedési balesetet okozott, amelyben összesen tíz személy sérült meg, közülük egy ember a helyszínen életét vesztette.

A megalapozott gyanú szerint 2017. szeptember 6-án a hajnali órákban a gyanúsított egy bolgár rendszámú kistehergépkocsival közlekedett a XI. kerületben, a BAH-csomóponti felüljárón a Hegyalja út irányából a Budaörsi út irányába.

A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok alapján a menetiránya szerint bal oldali – szemközti – forgalmi sávban haladt, amely miatt a felüljáró legmagasabb pontjához, és egyben egy útkanyarulathoz érve összeütközött a vele szemből érkező, szabályosan, a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban közlekedő személygépkocsival.

Az ütközés következtében a kistehergépkocsi az oldalára borulva állt meg.

A balesetben összesen tíz személy - köztük a gyanúsított - sérült meg; a személygépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A moldovai állampolgárságú gyanúsított Magyarország területén sem lakó-, illetve tartózkodási hellyel, sem Magyarországhoz kapcsolódó bármilyen kötelékkel nem rendelkezik. A valódi, illetve tényleges tartózkodási helye jelenleg nem állapítható meg, ami a baleset igen súlyos eredményeire is figyelemmel megalapozza annak a veszélyét, hogy szabadlábon hagyása esetén a nyomozó hatóság elől elrejtőzne, vagy az országot elhagyná.

Minderre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt a férfi előzetes letartóztatását indítványozza, amelynek kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon hoz döntést.

Az ügyben a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×