eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: police.hu

Megdöbbentek Tokajban, jól ismerik a kamudroggal seftelő vállalkozót

Az üggyel összefüggésben nemcsak a férfit, de a feleségét és a gyermekeit is letartóztatták. Egyik fia szökésben van.

Az Infostart is beszámolt arról, hogy közel 100 millió forintért lisztet kapott Magyarországon kokain helyett egy megrendelő. A Blikk információi szerint az "üzlet" mindkét szereplőjét jól ismerik a tokaji szőlőbirtokosok, sőt, mint az újság írja, együtt tervezgettek egy borászati vállalkozást.

A letartóztatásban lévő gyanúsított eladó egyik ismerőse azt mondta a lapnak, hogy aki a kamudrogot eladta, legalább száz embert foglalkoztató üzletember, korábban nem volt büntetve, ezért meg vannak döbbenve az eseményeken. Az üggyel összefüggésben a férfit, a feleségét és a gyerekeit is letartóztatták. Egyik fia szökésben van.

A rendőrség szerint a 36 éves férfi öt társával együtt összesen 103 millió forintot csalt ki áldozatától, akinek négyszeres anyagi haszonnal járó drogügyletet ajánlott. Első alkalommal 15 millió forintot vettek át 60 000, kábítószernek beállított "bogyó" beszerzésére. A második esetben egy külföldről érkező 180 milliós "drogszállítmány" éjszakai átvételét színlelték.

A tokaji férfi ekkor 45 millió forintot adott át,

majd a közelben "megtalálták" a "kábítószert", amit a bűnszervezet tagjai előre odakészítettek. Összesen 6 darab – egyenként egykilós – lefóliázott csomagot állítottak össze, amiből a sértett előtt próbaadagot vettek, majd azt mondták, az anyag tökéletes tisztaságú kokain. Valójában közönséges liszt volt a csomagokban. Júliusban még három alkalommal összesen további 20 millió forintot csaltak ki a sértettől.

"Valóban volt pénzmozgás a gyanúsított és a sértett között, de nem drogeladás, hanem egy tervezett közös üzlet miatt. Együtt akartak egy vállalkozást elindítani. Még ügyvédnél is jártak, ahol szerződést írtak alá egy sokmilliós tartozásról" – mondta a Blikknek a gyanúított ügyvédje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×