INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

tokaj

borász

drog

büntetőeljárás

Megdöbbentek Tokajban, jól ismerik a kamudroggal seftelő vállalkozót

Megdöbbentek Tokajban, jól ismerik a kamudroggal seftelő vállalkozót

Infostart

Az üggyel összefüggésben nemcsak a férfit, de a feleségét és a gyermekeit is letartóztatták. Egyik fia szökésben van.

Az Infostart is beszámolt arról, hogy közel 100 millió forintért lisztet kapott Magyarországon kokain helyett egy megrendelő. A Blikk információi szerint az "üzlet" mindkét szereplőjét jól ismerik a tokaji szőlőbirtokosok, sőt, mint az újság írja, együtt tervezgettek egy borászati vállalkozást.

A letartóztatásban lévő gyanúsított eladó egyik ismerőse azt mondta a lapnak, hogy aki a kamudrogot eladta, legalább száz embert foglalkoztató üzletember, korábban nem volt büntetve, ezért meg vannak döbbenve az eseményeken. Az üggyel összefüggésben a férfit, a feleségét és a gyerekeit is letartóztatták. Egyik fia szökésben van.

A rendőrség szerint a 36 éves férfi öt társával együtt összesen 103 millió forintot csalt ki áldozatától, akinek négyszeres anyagi haszonnal járó drogügyletet ajánlott. Első alkalommal 15 millió forintot vettek át 60 000, kábítószernek beállított "bogyó" beszerzésére. A második esetben egy külföldről érkező 180 milliós "drogszállítmány" éjszakai átvételét színlelték.

A tokaji férfi ekkor 45 millió forintot adott át,

majd a közelben "megtalálták" a "kábítószert", amit a bűnszervezet tagjai előre odakészítettek. Összesen 6 darab – egyenként egykilós – lefóliázott csomagot állítottak össze, amiből a sértett előtt próbaadagot vettek, majd azt mondták, az anyag tökéletes tisztaságú kokain. Valójában közönséges liszt volt a csomagokban. Júliusban még három alkalommal összesen további 20 millió forintot csaltak ki a sértettől.

"Valóban volt pénzmozgás a gyanúsított és a sértett között, de nem drogeladás, hanem egy tervezett közös üzlet miatt. Együtt akartak egy vállalkozást elindítani. Még ügyvédnél is jártak, ahol szerződést írtak alá egy sokmilliós tartozásról" – mondta a Blikknek a gyanúított ügyvédje.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018