INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

ügyészség

fegyver

visszaélés

Lőszer- és fegyverarzenál az asztalosműhelyben - videó

Infostart

A Ceglédi Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a dánszentmiklósi otthonában és hétvégi házában ezernél több lőszert és 10 lőfegyvert tartott engedély nélkül.

Egy dánszentmiklósi férfi, a bűnügy vádlottja az otthonában és a hétvégi házában hosszabb időn keresztül nagy mennyiségben tárolt lőszereket, és különböző gyártmányú lőfegyvereket.

2018. október 25-én a kora reggeli óráktól a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztályának nyomozói a Terrorelhárítási Központ tagjainak részvételével kutatást tartottak a férfi házában, a pincében berendezett asztalos műhelyben és a hétvégi házában Dánszentmiklóson.

A kutatás során összesen 10 db lőfegyver, több mint 1200 db lőszer, elektromos sokkoló, hangtompító, több lőfegyver főelem, illetve lőfegyver alkatrész került elő, ezeket lefoglalták.

A nyomozás során bevont fegyverszakértő szerint a kutatás során megtalált lőfegyverek, lőszerek megszerzése, tartása engedélyhez kötött. A vádlottnak azonban erre nem volt engedélye - olvasható a Pest Megyei Főügyészség közleményében.

A Ceglédi Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A vádlott elfogásakor videó is készült:

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018