eur:
388.83
usd:
361.83
bux:
68611.62
2024. május 8. szerda Mihály

Előkészítő ülésen elítélték Kaposváron a robbantó vegyészt

Felfüggesztettet kapott egy robbanóanyagokat készítő vegyész, az ítélet még nem jogerős.

Két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Járásbíróság nem jogerősen azt a vegyészt, aki általa készített robbanóanyagokat, valamint radioaktív vegyszert tartott otthonában engedély nélkül - közölte a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya.

Azt írták: a bíróság előkészítő ülésen robbanóanyaggal és radioaktív anyaggal visszaélés bűntettében találta bűnösnek a harminc éves férfit. A döntést a vádlott és a védője tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett.

A Somogy Megyei Főügyészség még a vádemeléskor azt közölte, hogy a vegyész egyetemen szerezte szakképzettségét. 2012-től szerzett be kereskedelmi forgalomban engedély nélkül megvásárolható vegyszereket, elektronikai eszközöket, hogy kedvtelésből robbanóanyagokat készítsen, robbantásokat végezzen.

A robbanóanyagok felhasználásával készített robbanószerkezeteket egy Kaposvártól északra található szántóföldön, az általa készített időzítőkkel hozta működésbe, a fel nem használt robbanóanyagokat a lakóházában, többek között a hűtőszekrényében, az élelmiszereivel együtt tárolta.

A vegyész az egyetemi tanulmányai alatt u235 izotópú uránt tartalmazó uranil-acetát nevű vegyszert is megszerzett egy intézményi labor felszámolásakor. A zárt üvegben, engedély nélkül tartott nukleáris anyag belélegezve daganatos betegséget okozhat.

A férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2018 áprilisában elfogták, az otthonában talált veszélyes anyagokat lefoglalták.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×