eur:
392.37
usd:
365.6
bux:
66784.41
2024. április 26. péntek Ervin

Halálra vertek egy ittas férfit néhány értéktárgyáért

10, 8 és 6 évet kaphatnak a mobilért és 30 ezer forintért embert ölő banda tagjai.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség három elkövetővel szemben csoportosan elkövetett rablás bűntette, okirattal visszaélés vétsége, illetve az egyik elkövetővel szemben további egy rendbeli halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amelynek lényege szerint a letartóztatásban lévő vádlottak mobiltelefon és némi aprópénz megszerzése érdekében ütötték le a sértettet, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe - olvasható az Ügyészség.hu oldalon.

Az elkövetők tavaly július 25-én a kora délutáni óráktól Tatabánya város utcáin csavarogtak, este 10 körül vettek észre egy földön fekvő részeget. A társaság nő tagja kifigyelte, hogy nála mobiltelefon és egyéb értéktárgyak vannak, ezért rávette két férfi társát arra, hogy üssék le a részeget, ő pedig majd elveszi az értékeit.

Ennek megfelelően az időközben távozni készülő sértettet követték, aki egy tatabányai irodaépület elé menekült az elkövetők elől. Itt az egyik férfi egy alkalommal, nagy erővel, ököllel arcon ütötte a sértettet, aki az ütéstől elesett és a fejét a betonba beverte, majd az eszméletét elvesztette. Ezt követően a nő elvette a sértettől a mobiltelefonját, közel 30.ezer forint készpénzt, valamint a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját. A sértettet bántalmazó elkövetőt a helyszínen elfogták, a másik két vádlott elfogására később került sor.

A sértett a bántalmazás következtében két héttel később a kórházban meghalt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottak letartóztatását tartsa fenn, továbbá arra, hogy valamennyi vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától. Amennyiben az elkövetők a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, úgy az ügyészség azt indítványozza, hogy a bíróság a szabadságvesztés mértékét a sértett halálát okozó elsőrendű vádlottal szemben 10 évben, a másodrendű nő vádlottal szemben 8 évben, a harmadrendű vádlottal szemben pedig 6 évben állapítsa meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×