eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vandálok pusztítottak a zilahi temetőben

Ismeretlenek 18 sírt gyaláztak meg a Romániában Szilágy megyében található város református sírkertjében, a lelkész szerint egyelőre nem lehet megállapítani azt, hogy célzatosan magyarellenes cselekedet történt volna.

A Graiul Salajului helyi napilap beszámolója szerint az elkövetők sírköveket borogattak fel, törtek össze. A rendőrség szóvivője a lapnak elmondta, keresik a tetteseket.

Püsök Sándor Csaba református lelkész beszámolója szerint a temetőőr múlt kedden jelentette a sírrongálást. Az eset azért kapott egy hét késéssel nagy nyilvánosságot, mert a húsvéti istentiszteleten tájékoztatták a híveket a történtekről, és közölték a rendőrség kérését, hogy személyesen is tegyen mindenki feljelentést, akit kár ért.

Egyben felhívták a hívek figyelmét arra, hogy azonnal jelentsék, ha olyanokat látnak a sírkertben, akik feltételezhetően nem a szeretteik sírjához jöttek. A lelkész elmondta: a meggyalázott sírok a temető egy viszonylag eldugott hátsó részében találhatók, a katolikus temetőbe vivő átjáró közelében.

A lelkész szerint egyelőre nem lehet megállapítani azt, hogy célzatosan magyarellenes cselekedet történt volna. Mint mondta, a helyszínelő rendőröktől tudja, hogy korábban a helyi köztemetőben is történt a mostanihoz hasonló, de jóval kisebb vandalizmus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×