eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Nyitókép: Pixabay

Zsebre bírságolt a rendőr, drasztikus büntetést kapott

Száz euró és nyolcvan zloty nemcsak az állásába került a főtörzsőrmesternek, hanem a szabadságába is.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség három rendbeli az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa elé állította a volt rendőr főtörzsőrmestert. A körzeti megbízott március 20-án a reggeli órákban a 2-es főúton Rétság térségében három külföldi kamionvezetőtől sebességtúllépést állítva bírságként készpénz fizetését kérte, a kapott, összesen 100 eurót és 80 zlotyt magának eltette.

Az ügyben a volt rendőr ellen az ügyészség börtönfokozatú szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A bíróság ítéletében 3 évi és 6 hónapi börtönfokozatú szabadságvesztést, 4 évi közügyektől eltiltást, valamint pénzbüntetést szabott ki, ezt az ügyészség tudomásul vette.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×