INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

kecskemét

buszpályaudvar

rongálás

Az ablakon szállt be a buszba, milliós a kár

Az ablakon szállt be a buszba, milliós a kár

Infostart

Rongálás és jármű önkényes elvétele miatt indítványozta a Kecskeméti Járási Ügyészség egy ceglédi lakos letartóztatását.

A 25 éves férfi még február 9-re virradóra a kecskeméti buszpályaudvaron megrongált négy ott parkoló távolsági autóbuszt, és az egyikkel el akart hajtani, de ez végül nem sikerült neki.

A gyanúsított valamennyi autóbusz vezetőülés melletti ablakát betörte, majd a járművekbe bemászva, megrongálta a bennük lévő pénztárgépeket, valamint két busz bal első irányjelzőjének burkolatát is letörte. A rongálással legalább másfél millió forintos kárt okozott.

Ezután a férfi az egyik megrongált buszt többször megpróbálta beindítani azért, hogy elhajtson vele, de ez végül nem jött össze neki, mert a pályaudvar biztonsági őre tetten érte.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását indítványozta, mert a garázda és erőszakos bűncselekmények miatt korábban börtönbüntetésre ítélt férfi a mostani bűncselekményeket a börtönből szabadulása után, még a feltételes szabadság ideje alatt követte el. Ezért tartani kell attól, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el.

A Kecskeméti Járásbíróság azonban a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el két hónapra - írja a szoljon.hu.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018