eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Megütötte, majd halálra rázta kisbabáját az anya – döntött a bíróság

A törvényszék enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott saját magának okozta a legnagyobb fájdalmat gyermeke halálával. Az ügyész szerint azonban ennek ellenkezője igaz, az ítélőtábla pedig vele értett egyet. Kedden helyben hagyták a fertőendrédi anya hétéves börtönbüntetését.

Az ítélőtábla – a Győri Törvényszékkel egyetértve – kimondta: a gyermek anyja nem gyilkos, de ő okozta a hét és fél hónapos kisbaba halálát, amikor – három kisebb ütést is követően – megrázta a síró kislányt – írja a Kisalföld. Szándéka a halálra nem terjedt ki, ezért halált okozó testi sértésért felel. A bírói tanács helybenhagyta a hétéves börtönbüntetést.

Az anya 2 éve és 4 hónapja van letartóztatásban, így kedvezménnyel legkorábban 2 év, 4 hónap múlva szabadulhat.

A nő az ítélőtáblán ártatlannak vallotta magát és végigzokogta a tárgyalást. Felmentésért mégsem fellebbezett, noha védője enyhítést kért. Az ügyész szerint a 7 éves büntetéssel azt fejezte ki a bíróság, hogy a gondatlan tettet egy „paraszthajszál választja el” az eshetőleges szándékkal elkövetett emberöléstől.

Könnyek között

A nő társa dolgozni ment, így ő egyedül maradt, és délutánra nyolc erős gyógyszert vett be. Az általában egyébként jókedvű és vidám kisbaba sírós volt, amivel anyja nem tudott mit kezdeni. Idegesítette és háromszor ütött a csecsemő fejére, a két halántékán is. A baba még jobban sírt, ekkor a nő megrázta a gyermeket, amitől a fejletlen koponyában az agyvizenyő azonnal kialakult, ez perceken belül megölhette a csecsemőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×