INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

szóváltás

halált okozó testi sértés

fővárosi főügyészség

Tragédiával végződött egy szóváltás Budapesten

Infostart

Halált okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy 49 éves férfi ellen.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a vádlott még 2017. november 20-án, a kora délutáni órákban a III. kerületi Miklós téren és környékén sétált a kutyáival, amikor felfigyelt a 62 éves, ittas állapotban lévő sértettre, aki az utcán vizelt.

A vádlott ezt szóvá tette a sértettnek, ami miatt rövid szóváltásba keveredtek egymással, majd a sértett elindult a Miklós tér irányába. Az azonos irányba tartó vádlott kissé lemaradva követte. A 62 éves férfi útközben hangosan és trágár módon szidalmazta a 49 éves férfit, aki felgyorsítva utolérte, és folytatták a korábbi szóváltásukat.

A vita hevében a vádlott egy alkalommal fejen ütötte a sértettet, aki hanyatt esett, beütötte a fejét, elveszítette az eszméletét. Kórházba szállították, ahol szakszerű ellátást kapott, azonban sérülése miatt 2018. elején elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre; a bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Közleményében a főügyészség felhívta a figyelmet arra, hogy a tipikus és sokak által egyszerű indulati cselekménynek tartott egyszeri ütés is könnyen végződhet tragédiával.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018