eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin

Nem sikerült a cége eladására kényszeríteni a vállalkozót

A nem jogerős ítélet tényállása szerint a terheltek 2014 januárjában arra próbálták rávenni a sértettet, hogy adják el a céget a vádlottak által képviselt, meg nem nevezett tulajdonosi kör részére.

A sértett édesapja egy autóbuszvonalak üzemeltetésével foglalkozó kft. tulajdonosa, ő maga a társaság ügyvezetője volt. Az ítélet tényállása szerint az I. rendű vádlott azzal fenyegette a sértettet, hogy ha az adásvétel nem jön létre, érvénytelenné nyilvánítják azt a 17 milliárd forint értékű közbeszerzési eljárást, amelyre a kft. nyertes ajánlatot tett. A II. és III. rendű vádlottak e fenyegetést követően egyeztettek a sértettel a vételárról és az adásvétel részleteiről.

A fenyegetés ellenére az adásvétel nem jött létre, a közbeszerzési eljárást eredménytelenné nyilvánították.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019. február 6-án valamennyi vádlottat bűnösnek találta egy kényszerítés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőügyben - írta közleményében a Fővárosi Törvényszék.

Enyhítő körülményekkel

A bíróság az I. rendű vádlottat kényszerítés bűntettének kísérletében találta bűnösnek, a II. és III. rendű vádlottakat pedig bűnsegédként elkövetett kényszerítés bűntettének kísérletében. A kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés mellett a bíróság a vádlottakat egyetemlegesen kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére.

Indokolásában a bíróság elmondta, hogy a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe az eljárás elhúzódását, valamint a három vádlott büntetlen előélete mellett azt is, hogy az I. és III. rendű vádlottak kiskorú gyermekek eltartásáról gondoskodnak.

A három vádlott és védőik felmentésért fellebbeztek, az ügyészség pedig három munkanap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×