INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

rongálás

ügyészség

komárom

Börtönbe kerülhet a komáromi ámokfutó

Infostart

A Komáromi Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki tavaly Komáromban kalapáccsal és betonvas rúddal megrongált egy szobrot, mellyel több milliós kárt okozott.

A férfi 2018. augusztus 18-án Komáromban sétálva, hirtelen dühkitörése miatt egy térkődarabot az egyik lottózó biztonsági üveggel ellátott bejárati ajtajának dobott, melynek következtében az üveg berepedt. A vádlott 155.575 forint kárt okozott.

Aztán a férfi augusztus 24-én késő este Komáromban, magánéleti problémái miatt indulatos lett, ezért az egyik templom előtti téren a 106 cm hosszúságú betonvas rúddal, valamint a kalapáccsal a tömör mészkőből készült, teljes alakos emlékszobrot ütni kezdte, melynek következtében a szobor jobb arcfele, kézfejei, palástjának szélei letörtek. A vádlott a rongálással 8.610.600 forint kárt okozott.

Három nappal később az otthonából – egy betonvasat a kezében tartva – kirohant az utcára, és a szemben lévő családi ház kétszárnyas ablakát, illetve a műanyag redőnyt a betonvassal ütni kezdte, melynek következtében a redőny beszakadt, a hőszigetelt ablaküveg betört, a fém ablakpárkány, valamint az alatta lévő vakolat megsérült. A vádlott a tulajdonosnak 34.220 forint kárt okozott.

Az ügyészség a férfit garázdaság vétségével, rongálás vétségével, jelentős kárt okozó rongálás bűntettével, továbbá felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő – beszámítási képességében nem kizárt és nem is korlátozott – férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018