INFORÁDIÓ 
2020. január 19. vasárnap
Márió, Sára

vádemelés

ügyészség

fegyver

rablás

Fegyveres rablás a budapesti autókereskedésben

Infostart

Egy gumilövedékes revolverrel szerezte meg egy beosztott pénztárcáját, majd több sértettet is megfosztott személyi szabadságától egy férfi - a kerületi ügyészség fegyveresen elkövetett rablás és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a vádlott, egy 51 éves férfi 2018 januárjában elhatározta, hogy megélhetéséhez rablással szerez pénzt. Ennek érdekében a férfi 2018. január 5-én bement a XVIIII. kerület, Üllői úton található autókereskedésbe, ahová egy gumilövedékes forgópisztolyt, illetve gyorskötözőt is magával vitt. A vádlott a pisztolyt a kereskedésben dolgozó férfira tartotta, és megkérdezte, mennyi pénz van a széfben. A sértett azt válaszolta, hogy az üzletben nincs széf, csak a saját készpénze, így a rabló ennek az átadását követelte. A dolgozó oda is adta a pénztárcáját, benne több tízezer forinttal, amelyet a vádlott eltett.

Ezt követően a férfi a szomszédos helyiségben a földre hasaltatta az alkalmazottat, és a nála levő gyorskötözővel hátra kötötte a kezeit, majd megkísérelte elvenni gépkocsijának a kulcsát. A vádlottat ebben megzavarta a sértett helyszínre érkező két – köztük egy kiskorú – hozzátartozója. Az 51 éves férfi a hozzátartozókat is arra kényszerítette, hogy feküdjenek a földre, majd a forgópisztollyal legyező mozdulatokat téve távozott, miközben szóban is megfenyegette a sértetteket, hogy ne hagyják el a helyiséget.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve azonosították és 2018 márciusában elfogták a vádlottat.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette és három rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságra. A büntetett előéletű vádlott esetében a vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályokra is figyelemmel – 20 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018