eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Hatalmas drogfogás Óbudán

Szombat este csaptak le a bűnszervezetre a rendőrök, kétszázmillió forint értékű ecstasy tablettát és kokaint foglaltak le a nyomozók.

A nyomozás szálai tavaly év végére nyúlnak vissza, akkor szereztek információt a rendőrök arról, hogy egy 46 éves szentendrei férfi Hollandiában kábítószert vásárol, amelyet Magyarországra szállíttat és értékesít.

A drogot egy 69 éves csanádpalotai nő egy bérelt autóval szállította, míg 26 éves budapesti autószerelő rejtette el a gépkocsiban a drogot, amelyet egy III. kerületi ingatlanban tároltak, és amelyre egy 28 éves budapesti férfi felügyelt.

A rendőrök szombat este egy óbudai társasház mélygarázsában éppen az elrejtett kábítószer kiszerelése közben érték tetten a bűnszervezet tagjait.

Az autó mellett két zacskóban - összesen 4 kilogrammnyi - ecstasy tablettát, külön csomagolva pedig 1,1 kilogramm kokaint találtak a nyomozók. A jármű első lökhárítójából további 13 zacskóban több tízezer darab - összesen 16,1 kilogrammnyi - ecstasy tabletta került elő.

A raktárként használt lakásban a rendőrök elfogták a banda egyik tagját, a kutatás alkalmával pedig

4,5 kilogramm kokaint találtak, valamint 94,5 millió forint készpénzt, valutát.

A garázsban, illetve a lakásban lefoglalt kábítószer - a súlya alapján - meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bűnszervezet tagjainak otthonaiban kutatásokat tartottak, és a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítékokat, valamint a kábítószer-kereskedelemből szerzett vagyontárgyakat és egy nagy értékű luxusautót foglaltak le.

Az akcióval egy időben a BRFK munkatársai Csömörön elfogtak egy 47 éves budapesti férfit, aki összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel, nála is találtak csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot.

A nyomozók mind az öt személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd egy kivétellel őrizetbe vették őket.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×