eur:
393.35
usd:
368.06
bux:
65963.59
2024. április 24. szerda György

Hatalmas drogfogás Óbudán

Szombat este csaptak le a bűnszervezetre a rendőrök, kétszázmillió forint értékű ecstasy tablettát és kokaint foglaltak le a nyomozók.

A nyomozás szálai tavaly év végére nyúlnak vissza, akkor szereztek információt a rendőrök arról, hogy egy 46 éves szentendrei férfi Hollandiában kábítószert vásárol, amelyet Magyarországra szállíttat és értékesít.

A drogot egy 69 éves csanádpalotai nő egy bérelt autóval szállította, míg 26 éves budapesti autószerelő rejtette el a gépkocsiban a drogot, amelyet egy III. kerületi ingatlanban tároltak, és amelyre egy 28 éves budapesti férfi felügyelt.

A rendőrök szombat este egy óbudai társasház mélygarázsában éppen az elrejtett kábítószer kiszerelése közben érték tetten a bűnszervezet tagjait.

Az autó mellett két zacskóban - összesen 4 kilogrammnyi - ecstasy tablettát, külön csomagolva pedig 1,1 kilogramm kokaint találtak a nyomozók. A jármű első lökhárítójából további 13 zacskóban több tízezer darab - összesen 16,1 kilogrammnyi - ecstasy tabletta került elő.

A raktárként használt lakásban a rendőrök elfogták a banda egyik tagját, a kutatás alkalmával pedig

4,5 kilogramm kokaint találtak, valamint 94,5 millió forint készpénzt, valutát.

A garázsban, illetve a lakásban lefoglalt kábítószer - a súlya alapján - meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bűnszervezet tagjainak otthonaiban kutatásokat tartottak, és a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítékokat, valamint a kábítószer-kereskedelemből szerzett vagyontárgyakat és egy nagy értékű luxusautót foglaltak le.

Az akcióval egy időben a BRFK munkatársai Csömörön elfogtak egy 47 éves budapesti férfit, aki összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel, nála is találtak csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot.

A nyomozók mind az öt személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd egy kivétellel őrizetbe vették őket.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×